Davis Cup: Španija i Amerika vode, Srbija i Hrvatska gube

Teniske reprezentacije Španije, SAD, Argentine i Češke vode sa 2-1 posle drugog dana četvrtfinalnih mečeva Davis Cupa. 

Argentinci i Amerikanci do prednosti su kao i Česi došli posle dublova, dok je Španija još u petak imala dve pobede, a u igri parova slavili su Austrijanci. 

Najzanimljivije je bilo u Buenos Airesu gde su David Nalbandijan i Eduardo Švank posle pet setova i 4 sata i 59 minuta pobedili Marina Čilića i Iva Karlovića sa 3:6, 7:6(6), 6:3, 6:7(6), 8:6. 30-godišnji Nalbandijan je tako u dva dana odigrao deset setova, pošto je u petak izgubio u singlu od Marina Čilića sa 3:2. 
U odlučujućem petom setu Argentinci su iskoristili jednu od samo dve brejk lopte što je na kraju bilo sasvim dovoljno pošto su Čilić i Karlović u tom periodu imali samo jednu propuštenu. 

Na duelu u Monte Karlu nije bilo iznenađenja. Iako Beneto i Ljodra čine veoma dobar teniski par, blizanci Bob i Majk Brajan su možda i najbolji dubl svih vremena, što su i pokazali dobivši u tri seta – 6:4, 6:4, 7:6. 
U nedelju prvi na teren izlaze Conga i Izner, a onda i Simon i Herison. 

Pobedama Almagra i Ferera u petak Španija je stekla tri meč lopte, a prvu nije iskoristila. Marah i Peja pobedili su Granoljersa i Lopesa dobivši uzbudljiv četvrti set sa 14:12 u taj-brejku. Drugu priliku imaće u nedelju David Ferer protiv Melcera, a eventualnu treću Nikolas Almagro.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.