Nadal:"Koljena bolje nego 2009. godine"

Rafael Nadal se povukao s mastersa u Majamiju zbog povrede koljena. Nadal je trebao igrati polufinalni meč protiv britanca Andy Murraya. Ono što je dobro u svemu je, prema Nadalovim riječima, što koljena nisu u tako lošem stanju kao 2009. godine, kada je zbog bolova u koljenim morao propustiti i Wimbledon.

Nadal je rekao da je bol u lijevom koljenu počeo dok je u februaru trenirao na Maljorci, a onda se pogoršao u Indijan Velsu gde je u polufinalu izgubio od Rogera Federera.

"Ozbiljno, koljena su u mnogo boljem stanju nego što su bila prije tri godine. Tretman koji sam imao djelovao je fantastično. 2009. godine sam se takmičio u veoma lošem stanju. Međutim, 2010. i 2011. sam bio u mogućnosti da igram u savršenom stanju skoro cijele godine. Dajem sve od sebe bez obzira da li igram sa bolom ili bez bola, ali kada vidim da ne mogu, onda zaista ne mogu“, rekao je Španac.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.