Zimonjić: Otvoreno s Česima

Srpski dubl igrač Nenad Zimonjić istakao je u Pragu da će duel četvrtfinala Svjetske grupe Dejvis kupa između tenisera Češke i Srbije biti potpuno neizvjestan. Zimonjić, koji je čak 17 godina u nacionalnom timu, ističe prelijep ambijent u dvorani O2 u Pragu, i ne sumnja da će domaći tim imati ogromnu podršku.

 - Uvijek mi je lijepo kada dođem u Prag jer sam u ovom gradu osvojio prvu dubl titulu u karijeri. Imamo težak duel pred nama, Česi su odličan tim. Šljaka odgovara i jednima i drugima, tako da sam uvjeren da nas očekuju potpuno neizvjesni dueli. Česi su smatrali da im šljaka najviše odgovara, dok je na nama da se prilagodimo. Većina naših reprezentativaca ima dovoljno iskustva igranja i kod kuće i u gostima, tako da ne vidim razloga da će ovo biti nešto drugačiji meč - rekao je Zimonjić.

Pošto se pretpostavlja da će najbolji češki dvojac Tomaš Berdih - Radek Štepanek igrati u dublu, Zimonjić kaže da ima spremnu taktiku za njih dvojicu.

 - Berdih i Štepanek su izuzetni igrači, kako u singlu tako i u dublu. Imaju odličan skor u reprezentaciji, u dublu mislim da su samo jedan meč izgubili, a prije dvije godine smo Novak i ja izgubili od njih u Beogradu. Neće biti lako ni ovog puta, s kim god budem igrao i mislim da trebamo da se koncentrišemo na našu igru i da nema nešto pretjerano slabih tačaka kod njih i da će trenutna forma i uopšte iskorištenost šansi koje budemo dobili presuditi u meču.

U srijedu u Obceni Dum, praška gradska kuća, biće održana svečana večera Dejvis kup susreta Češka - Srbija sa početkom u 20 časova, kojoj će prisustvovati oba tima, stručni štabovi i VIP zvanice. Mečevi Češke i Srbije igraće se od petka 6. do nedjelje 8. aprila.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.