Wimbledon finale: Federer-Murray UŽIVO

Wimbledon 2012: U nedjelju na centralnom terenu All England kluba finale za istoriju odigraće Roger Federer, treći reket svijeta i Andy Murray, četvrti na ATP listi. Ovo finale je značajno zbog nekoliko činjenica.


Ukoliko Roger Federer pobijedi, doći će do svoje sedme titule na Wimbledonu, čime će izjednačiti rekord koji drži Pete Sampras. U tom slučaju, Federer će od ponedjeljka biti i prvi na ATP listi. čime bi postao i teniser sa najviše sedmica provodenih na vrhu ATP-a, čak 287. Trnurno ima skor jednak Samprasovom. Pobjedom u finalu, Federer bi došao i do svoje 17. grand slam titule.

S druge strane, Andy Murray bi pobjedom došao do svoje prve grand slam titule. Osim toga, bio bi prvi Britanac od 1936. godine koji bi pobijedio na Wimbledonu.

Sutrašnje finale Wimbledona, 126. po redu, nosi velike uloge oba tenisera. Uz nadu da će nam teniseri podariti finale za užitak, meč možete pratiti i na linkovima za live stream na našoj stranici, klikom OVDJE! Meč počinje u nedjelju od 15 sati.

1 komentar:

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.