Iznenađenje dana: Tomljanović bolja od Andreje Petković

WTA Miami 2013: Mlada hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nastavlja sa sjajnim rezultatima na jakom WTA turniru u Miamiju. U dvoboju trećeg kola protiv Andreje Petkovic slavila je u tri seta, oporavivši se nakon prvog seta koji je izgubila 6:0...
Najbolji nastup Ajle Tomljanović na nekom WTA turniru još nije završen. 19-godišnja Zagrepčanka plasirala se u osminu finala porazivši Andreu Petkovic 0:6, 6:4, 7:6 (1) u susretu dvaju tenisačica koje su za nastup u glavnom turniru dobile pozivnicu organizatora.
Tomljanović je do pobjede mogla doći i lakše jer je u trećem setu prepunom preokreta ispustila prednost od dvaju breakova (3:0). Ovim će rezultatom izboriti proboj među Top 200, točnije na otprilike 177. mjesto WTA ljestvice. Trenutno je 242. U osmini finala igrat će protiv 30. nositeljice Kirsten Flipkens, koja je eliminirala sedmu nositeljicu Petru Kvitovu 6:0, 4:6, 6:1.


Petkovic, kojoj je zbog problema s ozljedama turnir u Miamiju tek drugi ove sezone, je tako postala druga njemačka tenisačica koju je Tomljanović ovog tjedna izbacila iz turnira. U drugom je kolu Ajla bila bolja od 24. nositeljice Julije Goerges.
25-godišnjakinja rođenjem iz Tuzle osvojila je prvi set 6:0, no taj rezultat nije bio pravo ogledalo stanja na terenu. Naime, Petkovic je realizirala sve tri break lopte koje je imala, dok Tomljanović nije realizirala ni jednu od čak pet.
Ipak, u nastavku meča hrvatska je tenisačica počela koristiti svoje prilike. U drugom je setu triput oduzela servis Petkovic, a ključni break bio je onaj kod 4:4.
Početkom trećeg seta polufinalistica Miamija prije dvije godine jako se mučila na svom početnom udarcu. Samo u prvom gemu napravila je tri dvostruke pogreške i Tomljanović je to iskoristila za break. Stvari su po Njemicu ubrzo postale gore jer je još jednom izgubila svoj servis. Ajla je povela 3:0, no onda se meč okrenuo "na glavu".
Petkovic je nanizala četiri gema, ali na kakav način - dvama breakovima u četvrtom i šestom gemu iako je Tomljanović u oba navrata imala 40-0. Pored toga, kod 3:1 i 3:3 imala je po jednu break loptu, ali je Petkovic anulirala obje.
Drama se nastavila i u sljedećim gemovima. Kod 3:4 Tomljanović je izvukla break loptu, a onda je kod 4:4 prokockala 15-40.
Sve propuštene prilike ipak nisu poremetile Tomljanović u najvažnijem trenutku, u tie breaku. Nikakve neizvjesnosti nije bilo - Hrvatica je sa 7-1 proslavila najbolji rezultat svoje karijere poslije dva sata i 28 minuta igre.
WTA Miami, 3. kolo:
Tomljanović (Hrvatska, WC) - Petkovic (Njemačka, WC) 0:6, 6:4, 7:6 (1)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.