Haas - Ferrer tenis uživo Miami polufinale

ATP Miami 2013- polufinale live: Prvi polufinalisti Mastersa u Miamiu su Nijemac Tommy  Haas i Španac David Ferrer. Ovaj meč na programu je dans od 20:00 časova, a u direktnom prenosu pogledajte ga ovdje.

Nakon pobjede nad Đokovićem u četvrtom kolu Haas je za plasman u polufinale eliminirao i Simona rezultatom 2:0, dok je Ferrer polufinale izborio pobjedom nad Melzerom rezultatom 2:1.

T. Haas se nalazi na 18. mjestu liste najboljih tenisača. Nekada drugi igrač svijeta u svojoj karijeri ima 13 osvojenih titula, a posljednju je osvojio prošle godine u Halleu pobijedivši u finalu Federera. Ove godine nastupio je na turniru u Aucklandu gdje je poražen u četvrtfinalu od Monfilsa, a na Australian Openu bolji od njega bio je Nieminen u prvom kolu turnira. U San Joseu stigao je do finala u kojem je izgubio od Raonića, a u Delray Beachu igrao je polufinale u kojem je bolji od njega bio Gulbis. Od prošlosezonskih rezultata izdvojit ćemo Masterse u Indian Wellsu i Miamiu gdje su u drugom kolu bolji od njega bili Granollers 2:1 i Stepanek 2:0. Dobar plasman Haas je zabilježio na domaćem terenu u Munichu gdje je stigao do polufinala u kojem je zaustavljen od Čilića sa 2:0 u setovima, a idući nastup imao je tek na Roland Garrosu gdje eliminiran u trećem kolu od domaćeg tenisača R. Gasqueta rezultatom 3:1 u setovima. Mnogo bolji rezultat napravio je u Hamburgu gdje je igrao finale u kojem je sa 2:0 poražen od Monaca, a na Masteru u Torontu stigao je do četvrtfinala u kojem je uspio osvojiti jedan set protiv Đokovića. Na posljednjem Grand Slamu sezone poražen je već u prvom kolu od Gulbisa nakon pet odigranih setova.

D. Ferrer je 5. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 20 osvojenih titula od čega dvije iz ove sezone sa turnira u Aucklandu i Buenos Airesu. Osim ta dva turnira nastupio je i na Australian Openu gdje je u polufinalu poražen od Đokovića, a u Acapulcu je izgubio finale od Nadala. Loš rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je u drugom kolu eliminiran od Andersona. Prošlogodišnji Masters u Miamiu okončao je u četvrtfinalu još jednim porazom od Đokovića, a najlošiji rezultat prošle sezone ostvario je u Monte Carlu, gdje je eliminiran već u drugom kolu od Belluccia sa 2:0. Nakon tog lošeg rezultata Ferrrer je stigao do finala turnira u Barceloni gdje je izgubio od Nadala, a turnir u Madridu završio je u četvrtfinalu porazom od Federera rezultatom 2:0. Još dva poraza od Nadala zabilježio je u polufinalima Rima i Roland Garrosa. Na Wimbledonu je zaustavljen u četvrtfinalu od Murraya, a na Mastersu u Cicinnatiu izgubio je meč drugog kola od Wawrinke. Na US Openu poražen je u polufinalu od Đokovića sa 3:1, a rezultat karijere ostvario je osvajanjem Masters turnira u Parisu.

Ova dvojica tenisača su do sada odigrala dva meča u kojima je oba puta pobjede slavio Španac. Prvi meč igrali su 2005. godine na Mastersu u Parisu (6:2 7:6 6:3), a drugi meč odigran je 2008. godine u Dubaiu (6:3 6:0). Nerijetko se dešava da sportaši na zalasku karijere prožive novu mladost i ostvare rezultate kao u svojim najboljim danima. Nešto slično ovih dana proživljava Haas koji je sjajnim igrama zaslužio ovo polufinale, te očekujemo da dobro namuči favorizovanog Ferrera.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.