Tipsarević - Anderson tenis uživo Miami

ATP Miami 2013 live: U trećem kolu Masters turnira u Miamiu  duel između srpskog tenisra Janka Tipsarevića i Južnoafrikanca K. Andersona možete pratiti u direktnom prenosu ovdje od 18:40 časova.

 U drugom kolu turnira Tipsarević je rezultatom 2:0 bio bolji od Sele, dok je Anderson također bez izgubljenog seta pobijedio Zeballosa.
J. Tipsarević se nalazi na 9. mjestu ATP ljestvice. Ima osvojene četiri titule u karijeri od čega jednu iz ove sezone sa turnira u Chennaiu gdje je u finalnom meču bio bolji od Bautiste-Aguta. Na Australian Openu stigao je do četvrtog kola u kojem je predao meč Almagru, a na turniru u Montpellieru izgubio je u drugom kolu od Llodre. Jako loš rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je već u drugom kolu poražen od Gulbisa. Prošle sezone na Mastersima u Indina Wellsu i Miamiu bolji od njega bili su Nalbandian i Murray sa po 2:1, a istim rezultatom poražen je od Simona na turniru u Monte Carlu. Na Wimbledonu je stigao do trećeg kola u kojem je pomalo iznenađujuće poražen od Youzhnog sa 3:1 u setovima. Dobar rezultat ostvario je u Torontu gdje je stigao do polufinala u kojem je poražen od Noleta sa 2:0 u setovima, a u Cincinnatiu predao je meč drugog kola Andujaru, dok je na US Openu stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od Ferrera nakon pet odigranih setova. Masters u Shanghaiu završio je u trećem kolu porazom od T. Haasa, a na turniru u Vienni izgubio je polufinale od Zemlje sa 2:1 u setovima.

K. Anderson je 27. igrač na ATP ljestvici. Ima dvije osvojene titule od čega je jedna iz prošle sezone kada je bio najuspješniji na turniru u Delray Beachu pobijedivši u finalu Matoševića sa 2:0. Ove sezone nastupio je u Sydneyu gdje je u finalu poražen od Tomića sa 2:1, a na Australian Openu stigao je četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Berdycha. Turnir u Delray Beachu završio je u četvrtfinalu porazom od Isnera rezultatom 2:0, a dobar rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je u četvrtfinalu zaustavljen od Berdycha. Od nastupa iz prošle sezone bilježimo Masterse u Indian Wellsu i Miamiu  koje je okončao u trećem kolu nakon što je zabilježio poraze od Đokovića i Fisha sa po 2:0 u setovima. Na turniru u Washingtonu  stigao je do četvrtfinala u kojem je zaustavljen od Querreya također sa 2:0 u setovima. Masterse u Torontu i Cincinnatiu završio je već u prvom krugu takmičenja porazima od Youzhnog i Blake sa po 2:0 u setovima, a na samom početku US Opena eliminiran je od strane Ferrera rezultatom 3:0. U Shanghaiu izgubio je meč drugog kola od Isnera, a dobar rezultat ostvario je u Baselu gdje igrao meč četvrtfinala u kojem je poražen od Del Potra.

Međusobni skor između ove dvojice tenisača je 1:0 u korist Andersona, koji je pobjedu izborio u Atlanti 2010. godine rezultatom 6:3 7:5. Tipsarević je sedmi nositelj turnira i trebao bi važiti za favorita u ovom duelu, međutim ove sezone igra dosta promjenljivo za razliku od svog današnjeg protivnika.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.