Šarapova za istoriju igra u Majamiju

WTA Miami 2013: Marija Šarapova je prije samo nekoliko dana podigla pehar u Indijan Velsu, a u narednih desetak dana igra na sličnom turniru u Majamiju. Tako će imati priliku da, ukoliko osvoji pehar i na Floridi, uđe u istoriju kao tek treća igračica koja je uspela da osvoji trofej na dva velika martovska turnira u SAD.

edine dve kojima je to pošlo za rukom do sada su Štefi Graf, koja je uspeh ostvarila 1994, a zatim ga i ponovila 1996. i Kim Klajsters 2005.

Lijepa Ruskinja je u finalu u kalifornijskoj pustinji savladala u finalu Karolinu Voznijacki sa 6:2, 6:2 i tako stavila do znanja svima da ozbiljno možemo da računamo na njen prodor na prvo mesto i ugrožavanje Serene Vilijams na njemu. Iako je pre nepunih nedelju dana odigrala finale, već je u petak očekuju nove obaveze:

– Ovi turniri su izuzetno naporni. Tek što završite takmičenje na jednom, odmah vas čeka drugi. Pokušaću ove godine da odem korak dalje i osvojim i Majami – kaže Šarapova koja se od ponedeljka nalazi na drugom mestu VTA liste.

Ona je 2006. osvojila turnir u Indijan Velsu i igrala finale Ki Biskejna, a ove godine će pokušati da po prvi put u karijeri osvoji turnir koji joj u kolekciji od 28 osvojenih trofeja nedostaje.
Pošto je dosadašnjim partijama pokazala da je u odličnoj formi, teniska javnost ne sumnja da je ona jedan od glavnih favorita za radovanje u Majamiju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.