Nadal - Berdych tenis uživo Indian Wells

Indian Wells 2013-polufinale tenis uživo: Prvi polufinalni par Mastersa u Indian Wellsu su Španac Rafael  Nadal i Čeh Tomas Berdych. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 20:00 časova.

Nadal je polufinale izborio u „teniskom klasiku“ protiv R. Federera rezultatom 6:4 6:2, dok je Berdych bio bolji od, na ovom turniru odličnog, K. Andersona sa 6:4 6:4 po setovima. 
R. Nadal zauzima 5. poziciju na ATP ljestvici i ima 52 osvojena naslova u karijeri, od čega su dva iz ove sezone. Najbolji je bio na turnirima u SaoPaolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U polufinalu turnira u Indian Wellsu zaustavljen je od svog velikog rivala Federera sa uvjerljivih 2:0 u setovima, dok je u Miamiu predao meč polufinala Murrayu.
U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.

T. Berdych je trenutno 6. igrač svijeta. Ima sedam osvojenih titula u karijeri od kojih su dvije iz prošle  sezone, a izborio ih je pobijedivši u finalu turnira u Mantpellieru domaćeg tenisača Monfilsa sa 2:1, dok je drugi naslov izborio u Stockholmu pobjedom na Tsongom također sa 2:1 u setovima. Sezonu je počeo u Chennaiu gdje je zaustavljen od Aguta u četvrtfinalu, a u finalu turnira u Marseillu propustio je meč loptu protiv Tsonge te izgubio meč. Još jedno finale dosegao je u Dohi, ali ovaj put bolji od njega bio je Đoković.  Prošle godine nastupio je u Indian Wellsu i Miamiu, a stigao je do četvrtog, odnosno trećeg kola gdje je eliminiran od Almagra i Dimitrova. Masterse u Torontu i Cincinnatiu završio je porazima u trećem kolu od Gasqueta i Raonića, a na nedavno završenom turniru u Winston-Salemu igrao je finala protiv Isnera u kojem je izgubio rezultatom 2:1 u setovima. Dobar Rezultat ostvario je na US Openu plasiravši se u polufinale u kojem je poražen od Murraya rezultatom 3:1, a na Mastersu u Parisu izgubio je meč četvrtfinala od Simona.
Međusobni skor između ove dvojice tenisača je 12:3 u korist Španca. Prošle sezone su se susreli na Australian Openu  i Rimu, a pobjede je slavio Nadal sa (6:7 7:6 6:4 6:3) i (6:4 7:4) po setovima. Posljednju pobjedu nad Rafom češki tenisač ostvario je davne 2006. godine na turniru u Torontu rezultatom (6:1 3:6 6:2). Bez obzira na dugo odsustvo sa terena rezultat dovoljno govori ko je favorit u ovom meču, a kao što je i Federer nakon poraza u četvrtfinalu rekao, Nadal se ne bi vratio da nije spreman.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.