Miami: Nema Rafe i Rodžera pa nema ni novaca

ATP Miami 2013: Opala prodaja ulaznica za drugi Masters sezone u Miamiju. Odustvo Rafela Nadala i Rodžera Federera sa Mastersa u Majamiju domaćini će poprilično osetiti. Naime, direktor turnira Adam Baret kaže da će zarada biti mnogi manja, jer na terenima Ki Biskejna neće biti dvojice napopularniih tenisera na svetu.

- Njihova pauza će se loše odraziti na nas. Ne igraju iz potpuno različitih razloga. Ipak, još uvek na turniru imamo sedam vrhunskih tenisera i devet najboljih igračica na VTA listi. Ali, nedostaju nam Rafa i Rodžer, oni su veliki ambasadori tenisa. Prodaja ulaznica je znatno opala, a kažem to pošto smo minule tri godine beležili rekordne zarade – rekao je direktor turnira.

David Ferer kaže da je teško odigrati dva Mastersa u nizu, Indijan Vels i Majami.

- Nije dobro za navijače što Rafa i Rodžer nisu ovde, ali ima u drugih igrača za koje mogu da navijaju.

Jelena Janković smatra da raspored mora radikalno da se promeni.

- Za sve igrače je fizički i mentalno teško kada igraju dva velika turnira u nizu, koja su skoro kao Gren slem. Uvek je rizik igrati toliko. Mislim da nam je neophodna reforma takmičenja - istakla je nekadašnja najbolja teniserka sveta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.