Murray - Ferrer tenis uživo finale Miamija

ATP Miami  finale 2013 live: U finalu Masters turnira u Miamiu igrat će Britanac Andy Murray i Španac David Ferrer. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje 31.3.2013. godine od 17:30 časova.

Ovo će biti njihov 12. međusobni meč, a trenutni omjer pobjeda je 6:5 u korist Murraya. Za plasman u finale Murray je došao pobjedom nad vrlo dobrim Gasquetom rezultatom 2:1, dok je Ferrer istim rezultatom slavio pobjedu protiv Haasa.

A. Murray je 3. igrač na ATP list. Ima 25 osvojenih titula u karijeri od čega jednu iz ove sezone kada je uspio obraniti naslov na turniru u Brisbaneu. Još dvije titule iz prethodne sezone osvojio je na olimpijskim igrama pobjedom nad Federerom također sa 2:0, a kao šlag na torti je osvojen prvi Grand Slam naslov, US Open. Na ovogodišnjem Australian Openu igrao je finale protiv Đokovića u kojem je poražen rezultatom 3:1, a u Indian Wellsu zaustavljen je u četvrtfinalu od Del Potra rezultatom 2:1. Što se tiče nastupa iz prošle sezone iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu turnira u Indian Wellsu od Garcie-Lopeza rezultatom 2:0, dok je  u Miamiu izgubio finale od Đokovića također sa 2:0. I pored velikih očekivanje domaće publike, nije uspio savladati Federera u finalu Wimbledona. Na Mastersu u Shanghaiu izgubio je finale od Đokovića, dok je još jedan iznenađujući poraz doživio u trećem kolu Parisa od tada sjajnog Janowicza.

D. Ferrer je 5. igrač na ATP  ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 20 osvojenih titula od čega dvije iz ove sezone sa turnira u Aucklandu i Buenos Airesu. Osim ta dva turnira nastupio je i na Australian Openu gdje je u polufinalu poražen od  Đokovića, a u Acapulcu je izgubio finale od Nadala. Loš rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je u drugom kolu eliminiran od Andersona.  Prošlogodišnji Masters u Miamiu okončao je u četvrtfinalu još jednim porazom od Đokovića, a najlošiji rezultat prošle sezone ostvario je u Monte Carlu, gdje je eliminiran već u drugom kolu od Belluccia sa 2:0. Nakon tog lošeg rezultata Ferrrer je stigao do finala turnira u Barceloni gdje je izgubio od Nadala, a turnir u Madridu završio je u četvrtfinalu porazom od Federera rezultatom 2:0. Još dva poraza od Nadala zabilježio je u polufinalima Rima i Roland Garrosa. Na Wimbledonu je zaustavljen u četvrtfinalu od Murraya, a na Mastersu u Cicinnatiu izgubio je meč drugog kola od Wawrinke. Na US Openu poražen je u polufinalu od Đokovića sa 3:1, a rezultat karijere ostvario je osvajanjem Masters turnira u Parisu.

Murray i Ferrer su prošle sezone odigrali dva  meč i to u četvrtfinalu Roland Garrosa gdje je pobjedu slavio Španac  (6:4 6:7 6:3 6:2), dok je Britanac bio bolji u četvrtfinalu Wimbledona (6:7 7:6 6:4 7:6). Kao što smo već rekli ukupni omjer pobjeda je 6:5 u korist Murraya, ali ako bi smo posmatrali samo rezultate na tvrdoj podlozi onda bi taj omjer bio 5:1 u Murrayevu korist. Zbog toga smatramo da bi podloga mogla donijeti prevagu na stranu Murraya.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.