Serena Wiliams - Marija Šarapova tenis uživo

WTA Miami finale 2013: Finale ženskog dijela turnira u Miamiu igrat će Ruskinja Marija Sharapova i Amerikanka SerenaWilliams. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 17:00 časova.

Obje igračice su bez većih problema prošle kroz cijeli tok turnira, a Sharapova je u polufinala bila bolje od Janković, dok je Williams pobijedila Radwansku. Pobjednici turnira pripast će 1000 WTA bodova i nagrada od 724.000$, dok će poražena osvojiti 700 bodova i 353.000$.
M. Sharapova se nalazi na 2. poziciji WTA ljestvice. U dosadašnjoj karijeri osvojila je 28 titula od čega jednu ove sezone na skoro završenom Mastersu u Indian Wellsu, gdje je u finalnom meču pobijedila Wozniacki rezultatom 2:0. Ove sezone nastupila je i na Australian Openu gdje je stigla do polufinala u kojem je bolja od nje bila Na Li sa 2:0 u setovima. Od prošlogodišnjih rezultata spomenut ćemo titule sa turnira u Rimu i Roland Garrosa gdje je u finalnim mečevima slavila pobjede nad Na Li i Errani. Prošlosezonski nastup u Miamiu završila je porazom u finalu od Radwanske rezultatom 2:0.
S. William je 1. igračica svijeta i ima 47 osvojenih titula od čega jednu sa početka ove sezone kada je bila najbolja na turniru u Brisbaneu pobijedivši u finalu Pavlyuchenkovu. Ove sezone nastupila je na Australian Openu gdje je zaustavljena u četvrtfinalu od Stephens rezultatom 2:1, a u Dohi je izgubila finale od Azarenke također sa 2:1. Prošle godine je na turniru u Miamiu zaustavljena u četvrtfinalu od Wozniacki, a od ostalih nastupa izdvojili smo titule sa turnira u Madridu, Wimbledonu, US Openu, Istanbulu i OI u Londonu.
Međusobni skor ove dvije tenisačice je 11:2 u korist Amerikanke. Ove sezone su se susrele u polufinalu turnira u Dohi gdje je Serena slavila sa (6:3 6:2) po setovima, a prošle sezone su odigrale tri meča u kojima je također bolja bila Amerikanka i to Madrid (6:1 6:3), OI (6:0 6:1) i Istanbul (6:4 6:3). Sharapova je posljednji put pobijedila Serenu prije skoro 10 godina, odnosno 2004. godine u finalu turnira u Los Angelesu Rezultatom (4:6 6:2 6:4). Kao što smo već rekli obje igračice su pokazala zavidnu formu na ovom turniru. Već se dešavalo da Sharapova dođe do finala bez većih problema i onda u finalu protiv Serene osvoji samo 3-4 gema. Smatramo da se tako nešto ovaj put neće dogodit i da će Sharapova nošena trijumfom u Indian Wellsu ovaj put pružiti mnogo bolji otpor favorizovanoj Amerikanki nego što je to da sada bio slučaj.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.