Miami: Marin Čilić u osminifinala

ATP Miami 2013: Amerikanac John Isner nije uspio poraziti i drugog hrvatskog predstavnika u Miamiju. Nakon što je u drugom kolu "za dlaku" izbjegao poraz od Ivana Dodiga, u trećem kolu Marin Čilić nije mu dopustio preokret.

Prvi hrvatski "reket" slavio je 6:3, 7:6 (3) i tako napravio korak dalje u odnosu na prošlosezonski nastup. Isto tako, ovom je pobjedom izjednačio svoj najbolji rezultat u Miamiju iz 2010. godine.
Jedan od glavnih razloga Čilićeve pobjede je njegov servis. Na njemu je kroz cijeli meč izgubio 14 poena i samo ga je jednom izgubio. I to već u prvom gemu meča. No odmah je nadoknadio izgubljeni servis, a potom kod 3:2 napravio novi break, koji mu je bio dovoljan za osvajanje prve dionice. Nakon izgubljenog prvog servis gema, u ostatku seta nije izgubio ni jedan jedini poen na svom početnom udarcu.
U drugom setu nije bilo oduzetih servisa. Čilić je imao dvije prilike za break, a Isner jednu. U tie breaku hrvatski je tenisač bio puno bolji te je sa 7-3 zaključio meč poslije jednog sata i 17 minuta igre.

Čilić je ubacio 67% prvog servisa, što je za njega visok postotak, a u igri na njemu osvojio je čak 82% poena. Iskorištenost drugog servisa također je bila vrlo dobra (65%). Isner je zabio 20 asova, a nije previše kaskao za Čilićem glede iskorištenosti prvog servisa (76%). Njegov problem je, međutim, bila igra na drugom servisu (34%). Čilić je u takvim situacijama uglavnom bio dominantan, kao i u većini izmjena, kada bi se za njih izborio dobrim reternima.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.