Murray bolji od Čilića u Miamiju

ATP Miami 2013: Prvi hrvatski "reket" Marin Čilić nakon tri ostvarene pobjede u glavnom turniru završava svoj nastup u Miamiju. U susretu četvrtfinala bolji je od njega bio Andy Murray 6:4, 6:3 poslije jednog sata i 42 minute igre.
Čiliću je to bilo šesto četvrtfinale na turnirima iz serije Masters 1000 i šesti poraz. Samo je protiv Gillesa Simona 2008. u Torontu i protiv Gaela Monfilsa 2009. u Parizu osvojio set. Sve ostale mečeve izgubio je rezultatski uvjerljivo.
Iako se nakon pobjeda nad Johnom Isnerom i Jo-Wilfriedom Tsongom napunio samopouzdanjem, Čilić je po osmi put u devetom susretu poražen od 25-godišnjeg Britanca.
Bio je to klasičan meč ove dvojice suparnika. Murray je bio standardno čvrst i konzistentan s osnovne linije te je vrlo malo riskirao u izmjenama. Više se orijentirao na čekanje Čilićevih pogrešaka i, kao što je to bio slučaj u gotovo svim prethodnim međusobnim dvobojima, dočekao ih je dovoljno puno (37) da si trasira put do pobjede.
U dosadašnja tri meča na turniru Čilića je servis vrlo dobro služio. Protiv Giralda, Isnera i Tsonge ukupno je izgubio samo tri servisa, a protiv Murraya šest. Na svom je početnom udarcu bio uspješan u samo 45% poena. Ubacio je 54% prvog servisa, na kojemu je osvojio 47% poena. Poslije drugog servisa osvojio je 43%.
Unatoč svemu tome, Marin je i u ovom dvoboju imao priliku odvesti meč u drukčijem smjeru. Doduše, ne baš takvu šansu kao u četvrtfinalu lanjskog US Opena kada je prokockao prednost od 6:3, 5:1.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.