Dodig - Lacko Miami tenis uživo

ATP Miamio 2013 live: U meč prvog kola Mastersa u Miamiju sastati će se  Slovak Lukaš Lacko i hrvatski tenisač Ivan Dodig Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 18:40 časova.

 Ovo je njihov prvi susret u okviru ATP Toura, a dva meča odigrali su na CH turnirima u kojima je Slovak zabilježio dvije pobjede.

L. Lacko se nalazi na 81. poziciji ATP ljestvice i u dosadašnjoj karijeri nema osvojenih ATP naslova. Ove sezone nastupio je na turnirima u Dohi i Aucklandu gdje je stigao do četvrtfinala u kojima je su bolji od njega bili Gasquet i Ferrer, a na Australian Openu zastavljen je u drugom kolu od Tipsarevića. Na skoro završenom Mastersu u Indian Wellsu eliminiran je već u prvom kolu, a bolji je bio Španac Gimeno-Traver. U prethodnoj sezoni turnire je uglavnom završavao u prva dva kola, a najzapaženije rezultate ostvario je u Zagrebu plasiravši se u finale u kojem je poražen od Youzhnog, te na Wimbledonu gdje je igrao treće kolo u kojem je zaustavljen od Tsonge rezultatom 3:0.

I. Dodig se nalazi na 54. mjestu ATP ljestvice. Ima jednu osvojenu titulu u karijeri i to od prije dvije godine  kada je bio najbolji na domaćem turniru u Zagrebu, a u finalnom meču savladao je M. Berrera rezultatom 2:0. Sezonu je počeo u Dohi gdje je poražen već u prvom kolu od Kohlschreibera, a na Australian Openu stigao je do trećeg kola u kojem je zaustavljen od Gasqueta rezultatom 3:1. Nakon toga stigao je do četvrtfinala turnira u Zagrebu u kojem je bolji od njega bio Youzhny, a u prvom kolu Memphisa poražen je od Čilića rezultatom 3:1. Solidan rezultat ostvario je u Delray Beachu gdje je igrao još jedno četvrtfinale u kojem je bolji od njega bio T. Haas rezultatom 2:1, a dosta dobar rezultat imao je i u Indian Wellsu gdje je stigao do trećeg kola u kojem je bolji bio Federer. Prošle sezone ostvario je dosta skromne rezultate. Masterse u Indian Wellsu i Miamiu završio je u prvom, odnosno drugom kolu, porazima od Dimitrova i F. Mayera sa po 2:0 u setovima, dok je u Queen“s Clubu poražen u četvrtfinalu od Querreya sa 2:1 u setovima. Na Mastersu u Torontu zapeo je već u drugom kolu kvalifikacija, a u Cincinnatiu eliminiran je već u prvom kolu od Troickog sa 2:0. Nastup na US Openu završio je u drugom kolu, a bolji od njega bio je osvajač tog turnira A. Murray.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.