Miami: Đoković lako protiv Rosola

ATP Miami 2013: Novak Đoković se s lakoćom plasirao u treće kolo mastersa u Majamiju pobjedom nad češkim teniserom Lukašom Rosolom sa 6:1 i 6:0.


Ovaj duel je trebalo da počne znatno ranije, ali je zbog kiše pauza trajala oko tri sata, a nakon toga još jedan kraći prekid usljed nestanka struje na terenima u Majamiju.

Novak će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Somdev Devarman - Eduard Rodžer-Vaselin.

Đoković je as udarcem otvorio meč i lako osvojio prvi gem. U drugom je dobro reternirao, diktirao ritam i zahvaljujući tome stigao do brejk lopte koju je odmah iskoristio i poveo sa 2:0. Novakovu seriju Čeh prekida u četvrtom gemu zahvaljujući dobrom servisu, ali najbolji teniser svijeta naredni osvaja ekspresno i bez izgubljenog poena za 4:1.

Dupla servis greška Rosola donosi Novaku novu brejk loptu, a srpski teniser izlaskom na mrežu i polu-volejom i stiže do 5:1. Dvije prilike za brejk imao je češki teniser nakon toga, ali ih nije iskoristio, to Đoković kažnjava i as udarcem završava prvi set poslije samo 25 minuta igre.

Rosol je nizao duple servis greške na početku drugog seta, a Novak odmah osvaja brejk. Nakon toga srpski teniser nastavlja sa sigurnom igrom, dobrim servisom, uspješan je bio i nakon izlazaka na mrežu, pa još jedan gem dobija bez izgubljenog poena. Đoković je nastavio sa sjajnom igrom i nije dozvolio protivniku nijedan gem u drugom setu, iako je Rosol imao i brejk priliku. Posle samo 52 minuta igre Novak stiže do meč lopte, odmah je koristi i stiže do pobjede.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.