Cincinnati: Raonic - Berdych UŽIVO tenis

ATP Cincinnato 2012 Live: Zanimljiv meč trećeg kola trebali bi odigrati Čeh Tomas Berdych i Kanađanin Miloš Raonić od 22:30 časova. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje.
Prolaz u treće kolo Berdych je izborio pobjedom nad Lu Y. H. rezultatom 2:0, dok je Raonić u neizvjesnom meču savladao M. Baghdatisa rezultatom 2:1.

T. Berdych je trenutno 7. igrač svijeta. Ima sedam osvojenih titula u karijeri od kojih je jedna iz ove sezone, a izborio ju je pobijedivši u finalu turnira u Mantpellieru domaćeg tenisača Monfilsa sa 2:1. Prošle godine je bio najbolji na turniru u Beijingu pobijedivši u finalnom meču Čilića rezultatom 2:1. Ove godine nastupio je na Australin Openu gdje je zaustavljen u četvrtom kolu od Nadala sa 3:1, zatim u Rotterdamu gdje je u polufinalnom meču bolji od njega bio Del Potro sa 2:0, a na turnirima u Indian Wellsu i Miamiu igrao je mečeve četvrtog, odnosno trećeg kola protiv Almagra i Dimitrova u kojem je Čeh poražen. Na turniru u Monte Carlu stigao je do polufinala gdje je pretrpio poraz od Noleta rezultatom 2:1, a na skoro završenom turniru u Madridu ispustio je vodstvo u finalnom meču protiv Federera, te doživio poraz od 2:1 u setovima. Posljednji zapaženiji rezultat ostvario je na Roland Garrosu plasiravši se u četvrto kolo u kojem je zaustavljen od Del Potra sa 3:1, a na Wimbledonu je iznenađujuće poražen u prvom kolu od Gulbisa sa 3:0. Masters u Torontu završio je porazom u trećem kolu od Gasqueta.

M. Raonić je 19. igrač na ATP ljestvici. Ima osvojene tri titule u dosadašnjoj karijeri. Prvu titulu osvojio je prošle sezone na turniru u San Joseu, a ove godine je tu tiulu odbranio pobjedivši u finalu Istomina rezultatom 2:0. Terći naslov u kijeri donio mu je turnir u Chenaiu, gdje je slavio u finalu protiv srpskog tenisera Tipsarevića sa 2:1 u setovima. Da se nalazi u jako dobroj formi Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0. Na Australian Openu zaustavljen je u trećem kolu turnira od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon toga igrao je treće kolo Indian Wellsa u kojem je izgubio od Federera sa 2:1, a odličan nastup zabilježio je u Barceloni gdje je zaustavljen u polufinalu od Ferrera 2:0. Nešto lošije plasmane imao je na posljednja dva turnira u Madridu i Rimu gdje je zaustavljen u drugom, odnosno prvom kolu, od Federera 2:1 i F. Mayera 2:0. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1. Na Wimbledonu je poražen od domaćeg tenisača Querreya nakon pet odigranih setova.

Ovo je prvi meč u kojem se sastaju ova dvojica igrača. Berdych je na papiru favorit za prolaza u četvrtfinale, ali u posljednje vrijeme je jako neuvjerljiv sa dosta oscilacija u igri, velikim brojem ne prisiljenih pogrešaka, što sigurno neće ostati nekažnjeno od strane Raonića. Smatramo da je Raonić dovoljno kvalitetan da dobije jedan set u ovom meču.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.