Cincinnati: Raonic - Wawrinka UŽIVO tenis

ATP Cincinnati 2012: U četvrtfinalu turnira u Cincinnatiu igrati će Švicarca Stanislas Wawrinka i Kanađanina Miloš Raonića. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 21:00 čas.

U trećem kolu turnira Wawrinka je bio bolji od Nishikoria rezultatom 2:0, a Raonića je u tri seta savladao favorizovanog T. Berdycha.

S. Wawrinka se trenutno nalazi na 26. mjestu ATP ljestvice. U svojoj profesionalnoj karijeri osvojio je tri titule. Prvi titulu osvojio je 2006. godine u Umagu, zatim 2010. godine na turniru u Casablanci, a treći naslov osvojio je prošle godine u Chenaiu pobijedivši u finalu Malissea rezultatom 2:1. Ove godine pokazao je solidnu igru tako da je na početku sezone stigao do četvrtfinala Chennaia u kojem je poražen od Soede, zatim je na Australian Openu bolji od njega bio Almagro u trećem kolu turnira sa 3:0, a Almagro je bio bolji i u polufinalu turnira u Buenos Airesu. Još jedno polufinale Wawrinka je igrao na turniru u Acapulcu gdje je poražen od Verdasca. Na turniru u Indin Wellsu igrao je meč trećeg kola i doživio poraz od Simona sa 2:0, a istim rezultatom u setovima izgubio je meč četvrtfinala od Nadala u Monte Carlu, te meč polufinala u Estrilu od Del Potra. Masterse u Madridu i Rimu završio je u trećem kolu porazima od Đokovića sa 2:0 i Seppia sa 2:1 u setovima. Zanimljiv meč odigrao je u četvrtom kolu Roland Garrosa protiv Tsonge u kojem je nakon velike borbe poražen rezultatom 3:2. Nastupi na wimbledonskoj travi nisu donijeli mnogu uspjeha jer je zaustavljen u prvom kolu od Melzera, kao i u okviru olimpijskog turnira od Murraya.

M. Raonić je 19. igrač na ATP ljestvici. Ima osvojene tri titule u dosadašnjoj karijeri. Prvu titulu osvojio je prošle sezone na turniru u San Joseu, a ove godine je tu tiulu odbranio pobjedivši u finalu Istomina rezultatom 2:0. Terći naslov u kijeri donio mu je turnir u Chenaiu, gdje je slavio u finalu protiv srpskog tenisera Tipsarevića sa 2:1 u setovima. Da se nalazi u jako dobroj formi Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0. Na Australian Openu zaustavljen je u trećem kolu turnira od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon toga igrao je treće kolo Indian Wellsa u kojem je izgubio od Federera sa 2:1, a odličan nastup zabilježio je u Barceloni gdje je zaustavljen u polufinalu od Ferrera 2:0. Nešto lošije plasmane imao je na posljednja dva turnira u Madridu i Rimu gdje je zaustavljen u drugom, odnosno prvom kolu, od Federera 2:1 i F. Mayera 2:0. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1. Na Wimbledonu je poražen od domaćeg tenisača Querreya nakon pet odigranih setova.

Ova dvojica tenisača do sada nisu odigrala niti jedan međusobni meč. Mladi kanadski teniser je dokazao da može igrati sa najboljim igračima svijeta, a to se posebno odnosi na turnire sa tvrdom podlogom, gdje njegov izrazito jak servis dolazi maksimalno do izražaja. Za prolaz u polufinale mora pobjediti upornog Wawrinku koji je ove sezone nešto bolje rezultate bilježio na šljaci, tako da očekujemo pobjedu Raonića.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.