Cincinnati: Đoković bolji od Davidenka

ATP Cincinnati 2012: Novak Đoković se skoro bez borbe plasirao u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, jer je Nikolaj Davidenko, pri vođstvu srpskog asa od 1:0 u setovima, predao meč zbog bolova u ramenu. Drugi teniser sveta će se za polufinale boriti protv Hrvata Marina Čilića.

Đoković je do sada sa Čilićem odigrao šest mečeva i ima isto toliko pobeda. Poslednji put su se sreli pre godinu dana na Mastersu u Montrealu, kada je Novak slavio sa 2:0, pa ni sada ne bi trebalo da ima mnogo problema na putu do finala Sinsinatija i novog trofeja.

Iako Novak deluje umorno i ranjivo još od Rolan Garosa to protiv Davidenka nije bio slučaj. Mada, Srbin nije morao ni previše da se trudi, jer je Rus igrao katastrofalno tokom prvog seta, ali se na kraju ispostavilo da je imao problema sa povredom. Servis ga nije služio, pa je tokom igre odustao i od nerviranja, a napravio je osam duplih servis grešaka.

Imao je srpski as manjih problema na startu meča, ali je dobio prvi poen. Na sreću, set nije bio kao prvi gem, naprotiv, srpski as je idealno otvorio meč. Novak je odmah oduzeo rivalu servis i poveo 2:0, iskoristio je četvrtu brejk loptu, tako što je Davidenko napravio duplu servis grešku, a vođstvo je potvrdio na svoj servis. Davidenko je nastavio sa očajnim servisima, što je drugi teniser sveta prihvatio oberučke, kako bi što pre završio meč i sačuvao snagu za nastavak turnira, ali i kasnija iskušenja. Novak je lako stigao do duplog brejka, poveo 4:0, a potom i 5:0 i dobio prvi set sa 6:0.

Na pauzi između prvog i drugog seta Davidenko je tražio medicinski tajm-aut i nakon konsultacija odlučio da ne nastavi meč, pa se Novak u naredno kolo plasirao samo nakon pola sata igre.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.