US Open: Rezultati drugog kola za 30.8.2012. godine

US Open 2012: 11. nositelj US Opena Nicolas Almagro tek u pet setova uspio je svladati Philippa Petzschnera. Almagro je uzeo prvi set sa 6:3, ali nakon toga je u drugom i trećem u najgore vrijeme ulazio u krizu na servisu i uz dosta muke je stigao do pobjede. Petzschner može biti nezadovoljan, imao je 2-1 u setovima, igrao je dobro, no na kraju je ostao kratak.

Talentirani Japanac Kei Nishikori nije dopustio iznenađenje protiv kvalifikanta Tima Smyczeka. Nishikori se prošetao do pobjede 6:2, 6:2, 6:4, a samo u trećem setu Smyczek je pružio kakav-takav otpor svom protivniku. U prva dva seta je puno griješio i očito pod pritiskom punih tribina nije uspio držati ritam Nishikorijevih izmjena. Nishikorija u trećem kolu očekuje sigurno teži dvoboj protiv našeg predstavnika Marina Čilića.

Mardy Fish je pokazao veliku dozu borbenosti u meču protiv Nikolaja Davidenka. Rus je uzeo prva dva seta, ali nakon toga se Fish jako dignuo, počeo igrati odličan tenis i sa sedam breakova u naredna tri seta stigao je do trećeg kola. Davidenko mu je pomogao pasivnijom igrom, Fish je lako preuzimao inicijativu i stizao do situacija u kojima je plasirao winnere bez većih problema.

U maratonskom meču Feliciano Lopez je uspio izboriti pobjedu protiv sunarodnjaka Pabla Andujara u pet setova. Lopez je dobio prva dva seta da bi pao u naredna dva i meč je otišao u peti set. U petom setu je Andujar imao break, no nije ga uspio zadržati i uz sve to izgubio je servis kada je servirao za tie-break i ostao je bez trećeg kola.

Uz tek osam izgubljenih gemova do trećeg kola je stigao Jeremy Chardy pobjedom protiv Matthewa Ebdena. Bila je to potpuna dominacija Chardyja kojem se Australac nije uspio niti približiti, a Francuz je samo potvrdio kako igra dobar tenis u posljednje vrijeme. Ebden je s druge strane ušao u malu krizu i bori se da se iz nje izvuče.

Do rezultata karijere je stigao 19-godišnji Amerikanac s pozivnicom Jack Sock. Sock je u tri lagana seta eliminirao Talijana Flavija Cipollu koji je imao 13 break lopti i samo jednu realiziranu dok je Sock svih šest do kojih je došao - iskoristio.

US Open, tenisači, drugo kolo:

Nicolas Almagro (Španjolska, 11) - Philipp Petzschner (Njemačka) 6:3, 5:7, 5:7, 6:4, 6:4
Kei Nishikori (Japan, 17) - Tim Smyczek (SAD, Q) 6:2, 6:2, 6:4
Feliciano Lopez (Španjolska, 30) - Pablo Andujar (Španjolska) 6:4, 6:1, 6:7(5), 3:6, 7:5
Martin Kližan (Slovačka) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 5) 6:4, 1:6, 6:1, 6:3
Mardy Fish (SAD, 23) - Nikolaj Davidenko (Rusija) 4:6, 6:7(4), 6:2, 6:1, 6:2
Jack Sock (SAD, WC) - Flavio Cipolla (Italija) 6:2, 6:2, 6:4
Jeremy Chardy (Francuska, 32) - Matthew Ebden (Australija) 6:4, 6:2, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.