Federer: U Cincinnatiju igram ili jako dobro ili jako loše

ATP Cincinnati: Četri puta šampion na Masteru u Cincinnatiju Roger Federer reako je da je maksimalno spreman za ovaj turnir.

"Pripreme za US open su sledeće nedelje, ovo nije pripremna, već turnirska nedelje. Iskreno, u Cincinnatiju igram ili jako dobro ili jako loše, zato moram da budem koncentrisan u početnim rundama. Tačno je da ovde igram izuzetno dobro kada se zahuktam, oduvek sam uživao ovde“, izjavio je prvi teniser sveta.

Federer je slavio 2005, 2007, 2009. i 2010. godine, ali je čak šest puta ispadao pre četvrtfinala, uključujući i prošlu sezonu.

Na konferenciji za novinare Roger je govorio i o drop šotu, udarcu koji često koristi u prethodne dve-tri godine.

„Bili su mi potrebni trening i samopouzdanje kako bih došao u situaciju da odigram drop šot u važnom trenutku, a ne samo na 40:0. Drop šot nije prvo rešenje koje vam padne na pamet jer ne može da bude. Ranije sam čak mislio da je to udarac koji se igra u panici, ali danas mi je to jedna od opcija u igri koju često koristim“.

Ukoliko trijumfuje u Cincinnatiju, Federer će se izjednačiti sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih turnira iz Masters 1000 serije (21).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.