Cincinnati: Djoković u finalu

ATP Cincinnati 2012: Novak Đoković pobjedom nad Huna Martin Del Potrom sa 2:0 po setovima 6-3, 6-2 plasirao se u finale Mastersa u Cincinnatiju gdje čeka pobjednika meča Roger Federer - Stanislas Wawrinka.

Delpo je bio taj koji je prvi stigao do brejk lopti, ali ih nije iskoroistio čak četiri pri rezultatu 1:1. Svaki put, Đoković je na to odgovarao bravurama i to tek posle drugih servisa, a samopouzdanje mu je raslo jer je dobijao poen skoro svaki put kada bi bilo više od deset razmena udaraca.

Ipak, Nole nije uspeo da odličnu igru kruniše brejkom u narednom gemu, u kome je poveo sa 0:40, a onda dozvolio Argentincu da osvoji pet poena u nizu i dođe do 2:2. Za Del Potra, međutim, nije bilo spasa kada je sledeći put stao da servira. Čak dve dvostruke servis greške, od kojih jedna na Đokovićevu šansu za brejk, omogućila su njegovom suparniku da dođe do 4:2.

Nakon što je Novak došao na gem od osvajanja prvog seta, Huan Martin del Potro je zatražio pomoć lekara zbog bola u levom ručnom zglobu, ali kako ga je desni i dalje služio odlično - sa tri asa je smanjio zaostatak na 5:3. To mu, međutim, bilo dovoljno da zaplaši drugog tenisera sveta koji je u narednom gemu bez izgubljenog poena okončao prvu deonicu ovog susreta.

Nije se u drugom setu dugo čekalo na Novakov brejk. Već u trećem gemu oduzeo je Đoković servis Argentincu i poveo sa 2:1, najavivši tako revanš za poraz u Londonu. Borio se Del Potro posle izgubljenog servisa, nije se predavao ni posle razornih smečeva rivala, ali je Noletu pripao najlepši poen na meču, onaj za odlazak na dva gema prednosti.

Osvajač olimpijske bronze ozbiljno je pripretio kada je imao dve uzastopne brejk šanse da izjednači na 3:3, ali je posle 15:40 staloženi Đoković osvojio osam poena u nizu i stigao do velikih 5:2, a nedugo zatim i do pobede, pete u sedmom okršaju sa Del Potrom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.