Cincinnati: Raonic - Gasquet UŽIVO tenis

ATP Cincinnati Live: Dvoboj prvog kola između Francuza Richarda Gasqueta i Kanađanina Miloša Raonića na programu je 15.8.2012. godine od 01:00 sat po našem vremenu. Ovaj meč u direktnom prenosu pgledajte ovdje.
Ovo je ujedno i njihov prvi međusobni duel u kojem će biti zanimljivo vidjeti kako će se Francuz snaći nakon poraza u finalu Toronta od Đokovića.

M. Raonić je 19. igrač na ATP ljestvici. Ima osvojene tri titule u dosadašnjoj karijeri. Prvu titulu osvojio je prošle sezone na turniru u San Joseu, a ove godine je tu tiulu odbranio pobjedivši u finalu Istomina rezultatom 2:0. Terći naslov u kijeri donio mu je turnir u Chenaiu, gdje je slavio u finalu protiv srpskog tenisera Tipsarevića sa 2:1 u setovima. Da se nalazi u jako dobroj formi Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0. Na Australian Openu zaustavljen je u trećem kolu turnira od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon toga igrao je treće kolo Indian Wellsa u kojem je izgubio od Federera sa 2:1, a odličan nastup zabilježio je u Barceloni gdje je zaustavljen u polufinalu od Ferrera 2:0. Nešto lošije plasmane imao je na posljednja dva turnira u Madridu i Rimu gdje je zaustavljen u drugom, odnosno prvom kolu, od Federera 2:1 i F. Mayera 2:0. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1. Na Wimbledonu je poražen od domaćeg tenisača Querreya nakon pet odigranih setova.

R. Gasquet zauzima 13. mjesto na ATP ljestvici. Ima šest osvojenih titula, a posljednju iz 2010. godine kada je bio najbolji na turniru u Nici. Ove sezone je uglavnom turnire završavao u četvrtom kolu, pa je tako u Sydneyu, Montpellieru, Rotterdamu i Marseilleu zastavljen u četvrtfinalima od Istomina, Kohlschreibera, Davydenka i Del Pora. Na Australian Openu i Miamu eliminiran je u četvrtom kolu od Federera 3:0 i Đokovića 2:0, a još jedan poraz od Švicarca doživio je u trećem kolu turnira u Madridu sa 2:0 u setovima.
Pred Roland Garros igrao je na turniru u Rimu, gdje nije uspio ponoviti prošlosezonski nastup u polufinalu, jer je zaustavljen od Ferrera sa 2:0 u setovima. Na Roland Garrosu i Wimbledonu stigao je četvrtog kola u kojem su bolji od njega bili A. Murray i F. Mayer sa po 3:1, a na turniru u Torontu stigao je do finala u kojem je poražen od Đokovića rezultatom 2:0
Kao što smo već spomenuli, ovo je prvi meč dvojice tenisača. Raonić je u Torontu ispao u četvrtfinalu od Isnera, dok je Gasquet zahvaljujući izostanku nekoliko igrača iz samoga vrha dospio do finala turnira u Torontu, što nikako ne umanjuje vrijednost tog rezultata. Ipak, blagu prednost u ovom meču odlučili smo dati Raonići zbog izrazito jakog servisa, pa će Gasquet biti pred velikim izazovom da dođe u priliku za oduzimanje servisa protivniku.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.