Teniseri neće da igraju na Australian Openu?

Australian Open 2013: Vodeći igrači sa ATP tura mogli bi da bojkutuju Australijan open, prvi gren slem turnir u 2013. godini, nezadovoljni dobijenim procentom od prihoda sa turnira vodeće četvorke. Australija sandej tajms piše da bi turnir u Melburnu bio pravo mesto za bojkot najboljih tenisera. Vodeći igrači sastali su se u Njujorku i konstatovali da igrači koji su poražni u ranim fazama gren slem turnira dobijaju vrlo malo novca.

Tako su igrači poraženi u prvom kolu najvećih turnira u 2012. godini zarađivali prosečno 14.000 funti. U poređenju sa ovom brojkom Rodžer Federer je za trijumf na Vimbldonu inkasirao 1.150.000 funti, dok je Endi Mari zaradio 575.000 funti.

- Uporedite procenat prihoda posvećen nagradnom fondu u tenisu u odnosu na druge sportove. Golfer na jednom turniru PGA tura može da zaradi 11,5 miliona dolara, dok15. igrač sa ATP liste za celu karijeru zaradi manje od 14 miliona dolara. Momci rangirani na 80-90. poziciji na ATP listi plaćaju svoje troškove takmičenja - objasnio je Amerikanac Endi Rodik.

Čelnici Australijan opena narednih dana sastaće se u Njujorku sa rukovodstvom "Gren slem komiteta" kako bi pokušali da spreče
najgori scenario pred početak naredne sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.