Cincinnati: Federer u finalu

ATP Cincinnati 2012: Drugi finalista ATP Mastersa 1000 u američkom Cincinnatiju je prvi reket svijeta Roger Federer. Federer je finale izborio pobjedom nad zemljakom Stanislasom Wawrinkom sa 7:6 i 6:3...

Federer je tim trijumfom sačuvao prvo mjesto na ATP listi, a za svoju petu titulu u Cincinnatiju boriće se u nedjelju sa Novakom Đokovićem.

Wawrinka se dobro držao protiv čovjeka od kojeg redovno gubi, ali nije imao znanja i hrabrosti za više od časnog poraza.

Već u prvom gemu na svoj servis  Wawrinka  se suočio sa brejk loptom, ali je odvažno napao forhendom i potom osvojio gem.

Potom je Stanislas došao do brejk lopte, ali je Federer odservirao as. U desetom gemu Roger je imao set loptu, ali je  Wawrinka  tražio čelendž i bio u pravu, pa je dodatno produžio set.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, a  Wawrinka  ih ove godine igra očajno. Tako je bilo i sada, Federer je ključni mini-brejk napravio za prednost 4-2 i na kraju je sa 7-4 došao do seta.

Wawrinka se nije predao, držao se sve do sedmog gema drugog seta, a onda je Federer napravio brejk i vezao još dva gema za konačni trijumf.

Federer je imao 29 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, a Vavrinka je upisao 21 direktni poen i 25 grešaka.

Finale protiv Đokovića se igra u nedjelju od 19 časova, uz direktan prenos na live stream linkovima na e-tenis.org

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.