Cincinnati: Izjava Federer prije finala sa Đokovićem

ATP Cincinnati 2012: Trenutno dvojica najboljih svetskih tenisera boriće se za novi trofej, Rodžer Federer za 76. a Novak Đoković za 32. u karijeri.

Ko će podići pobednički pehar na Mastersu u Sinsinatiju znaće se večeras, nakon meča koji će početi u 18:30. Nema sumnje da nas očekuje teniski spektakl između dva asa koja na Olimpijskim igrama uspela da dođu do zlatne medalje. Dosadašnji skor je 15:12 u korist Federera koji je poslednji put slavio ove godine u polufinalu Vimbldona.

U slučaju trijumfa, Švajcarac bi osvojio rekordni peti trofej u Sinsinatiju.

- Bio bi to lep uspeh. Kada sam bio mlađi nisam ni sanjao da bih mogao da u Sinsinatiju pobeđujem pet puta. Sada mi se ukazala prilika da budem prvi u tome. Uzbuđen sam, ali se nadam da ću se osvežiti do početka meča. Protiv Novaka će odlučivati poeni i moraću pre svega da razmišljam o svojoj igri. Ne bi trebalo da se opterećujem njime, posebno u brejk situacijama - kazao je Federer koji je plasmanom u finale sačuvao prvo mesto na ATP listi.

Na drugoj strani Đoković u meč ulazi posle osvajanja trofeja u Torontu. Prednost našeg tenisera mogla bi da bude činjenica da se ponovo igra na tvrdoj podlozi. Poslednji put na ovoj podlozi igrali su prošle godine na Ju Es Openu i tada je bolji bio Đoković. U polufinalu je bilo 3:2 za Srbina pa je jedna od briga Švajcarca upravo podloga.

- Novak je neverovatan na ovakvoj podlozi, ali se radujem finalu - zaključio je Federer koji će se sa Đokovićem drugi put sastati u finalu Sinsinatija. Švajcarac je bio bolji pre tri godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.