Cincinnati: Čilić - Levine UŽIVO tenis

ATP Cincinnati 2012: U okviru drugog kola Mastersa u Cincinnatiu sastaju se domaći tenisač Jesse Lavine i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Ovaj meč u direktnom prenosu pogddajte ovdje od 17:00 časova.
U prvom kolu turnira Lavine je bio bolji od sunarodnjaka D. Younga sa 2:0, dok je Čilić tek u trećem setu izborio pobjedu nad S. Stakhovskym.

J. Levine sa nalazi na 88. mjestu ATP ljestvice. Kao i njegov današnji suparnik nema osvojenih titula, a ovu sezonu počeo je porazima u prvoj rundi takmičenja na turnirima u Brisbaneu i Australian Openu gdje su bolji od njega bili Nieminen sa 2:0 i Granollers sa 3:2 u setovima. Prvo kolo turnira bilo je neprjelazna prepreka za ovog Amerikanca i u Memphisu, Indian Wellsu i Miamiu, gdje je doživio poraze od Kubota 2:0, Ramosa 2:1 i Kunitsyna 2:0. Nakon toga nastupio je na nekoliko Challenger turnira da bi nešto uspješniji bio na Roland Garrosu gdje je preko kvalifikacija stigao do drugog kola u kojem je eliminiran od strane Raonića rezultatom 3:0. Drugo kolo bilo je krajnji dometa i na Wimbledonu gdje je zaustavljen od Goffina, a na turnirima u Los Angelesu i Wshingtonu ispao je već u prvom kolu od Russella i Matoševića. Na skoro završenom Mastersu u Toronto nije uspio izboriti nastup u glavnom ždrijebu takmičenja, jer je doživio poreza već u prvom kolu kvalifikacija.

M. Čilić je trenutno postavljen na 15. mjesto ATP ljestvice. Ima osam titula u profesionalnoj karijeri, a posljednju je osvojio u Umagu prije nekoliko dana. Ove godine zbog povrede je propustio početak sezone, te je prvi meč odigrao na turniru u Delray Beachu u kojem je poražen od Nieminena 2:1. Nakon toga nastupio je u Indian Wellsu gdje je izgubio meč drugog kola od Nalbandiana sa 2:0, a na Mastersu u Miamiu izgubio je meč trećeg kola od Del Potra. Na turniru u Monte Carlu stigao je do drugog kola u kojem ga je zaustavio Berdych sa 2:0 u setovima, a u Munichu igrao je finale u kojem je izgubio od domaćeg tenisača Kohlschreibera sa 2:0. Nakon toga eliminiran je u trećem kolu turnira u Madridu od Del Potra sa 2:0, a u Rimu je izgubio meč prvog kola od Almagra rezultatom 2:1. U trećem kolu Roland Garrosa poražen je od Del Potra sa 3:0, a solidan nastup zabilježio je i na Wimbledonu gdje je stigao do četvrtog kola u kojem je bolji od njega bio Murray. Dobar rezultat ostvario je na turniru u Hamburgu gdje stigao do polufinala u kojem je zaustavljen od T. Haasa sa 2:0, a istim rezultatom izgubio je meč drugog kola na OI od Hewitta.

Ovo je drugi međusobni susret dvojice tenisača, a u prvom meču odigranom 2009. godine na US Openu pobjedu je slavio Čilić rezultatom 4:6 2:6 6:0 6:3 6:0. Ovo je na izgled bio neizvjestan meč, ali Čilić je nakon gubitka prva dva seta ozbiljnije shvatio protivnika i u nastavka meča ček dva seta riješio u svoju korist bez izgubljenog gema. Nema sumnje da je hrvatski tenisač mnogo kvalitetniji i da ne bi trebao imati problema da savlada domaćeg predstavnika.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.