Cincinnati: Đoković uz dosta muke do trećeg kola

ATP Cincinnati 2012: Novak Đoković se mučio protiv Andreasa Sepija u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju, ali deveti trijumf nad Italijanom nije bio pod znakom pitanja, pa je drugi teniser sveta slavio sa 2:0 (7:6, 6:2).
U narednoj rundi najboljeg srpskog igrača očekuje duel sa Nikolajem Davidenkom, koga je dobio pet puta u sedam njihovih okršaja.

Nije Novak briljirao protiv Sepija, posebno u prvom setu, kada je pružio partiju ispod proseka, što je bilo dovoljno za trijumf u drugom kolu Sinsinatija. Nakon što je prebrodio krizu tokom prvog dela igre u narednom setu je imao mnogo lakši posao, igrao je dosta ubedljivije i agresivnije, manje grešio i nije dozvolio suparniku da ga namuči, kao u prvom setu.

U prvom delu igre su oba tenisera uspela da sačuvaju svoj servis, tačnije Sepi, jer je Novak imao šest brejk lopti, dok Italijan nije imao priliku da napravi brejk.

Novak je mnogo ranije mogao da oduzme Sepiju servis, stekne prednost i povede 1:0 u setovima, ali je Italijan svaku put uspeo da se izvuče. Već, nakon prvog osvojenog poena, srpski teniser je imao priliku za brejk i vođstvo od 2:0. Međutim, Sepi je uspeo da sačuva svoj servis. Narednu priliku je imao i propustio drugi teniser sveta u šestom gemu, kada ga nije najbolje služio forhend, a potom ga je nešto lošiji ritern koštao brejka. Narednu šansu je naš teniser imao u desetom gemu, ali je Sepi zahvaljujići dobrom servisu uspeo da spasi dve brejk lopte i ostane u meču. Posle 59 minuta je dobio set protiv Sepija u taj brejku, bzo je napravio mini-brejk, ali se mučio, dok nije slomio otpor Italijana.

Na startu drugog seta je Đoković imao tri vezane brejk lopte, iskoristio je drugu i poveo sa 2:1, a potom brejk potvrdio osvojivši gem na svoj servis. Zatim je ponovo oduzeo servis Sepiju i poveo sa 5:1, a Italijan je do kraja susreta uspeo da uzme još samo jedan gem.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.