Cincinnati: Federer i Wawrinka u polufinalu

ATP Cincinnati 2012: Roger Federer i Stanislas Wawrinka osigurali su svešvicarsko polufinale na Mastersu u Cincinnatiju pobjedivši Mardy Fisha, odnosno Miloša Raonića.

Prvi teniser svijeta, Roger Federer, je nakon malo manje od sat i pol vremena igre sa 6-3 i 7-6(4) pobijedio domaću uzdanicu Mardyja Fisha. Baš kao i u meču osminefinala protiv Bernarda Tomica, Federer je u potpunosti dominirao i ostavio Amerikanca bez i najmanje šanse za pobjedom. Konkretnije, Fish je dohvatio svega 12 poena na servisu švicarskog genija, te je ostao bez ijedne break-lopte.

Federer će u polufinalu po 12. put u karijeri odmjeriti snage sa svojim sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom. On je nakon 140 minuta velike borbe uspio "neutralizirati" sjajnog mladog Kanađanina Milosa Raonica. Bilo je 2-6, 7-6(5), 6-4 za Švicarca, koji je u konačnici osvojio i poen manje (97-96) od kanadskog tenisera.

Štaviše, jedan break iz jedine šanse u susretu bio je dovoljan Wawrinki da "slomi" inače sjajnog servera Raonica. Do break-lopte Švicarac nije došao sve do početka trećeg seta, ali kada je stigla, znao je reagirati. Raonic, pak, nije s obzirom da je on propustio svoje dvije u odlučujućoj dionici.

Podsjetimo da drugi polufinalni par čine Srbin Novak Đoković, koji je sa 6-3, 6-2 nadigrao Marina Čilića, i Argentinac Juan Martin del Potro, pobjednik nad Francuzom Jeremyjem Chardyjem (6-1, 6-3).

U şenskom dijelu turnira Petra Kvitova i Na Li pridruşile su se Venus Williams i Angelique Kerber, koje su još u popodnevnom terminu (po američkom vremenu) izborile polufinale.

Kvitova je sa 6-3, 7-6(4) slavila protiv vrlo dobre Ruskinje Anastazije Pavljučenkove, dok je Kineskinja Na Li sa 6-1, 6-1 razbila prvu nositeljicu iz Poljske - Agnieszku Radwansku.

Polufinalni parovi WTA turniru su: NA Li i Venus Williams, odnosno Petra Kvitova i Angelique Kerber.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.