Cincinnati: Marin Čilić u drugom kolu

ATP Cintinnati: Nakon poraza u trećem kolu Toronta prošlog tjedna, Marin Čilić preselio se u Cincinnati na još jedan turnir iz iste kategorije, Masters 1000. U dvoboju prvog kola mučio se s kvalifikantom Sergijem Stahovskijem, ali je poslije jednog sata i 56 minuta igre ipak pobijedio 6:3, 4:6, 6:4.
To je tek druga pobjeda hrvatskog tenisača u njegovom šestom nastupu u tom američkom gradu. Jedinu prethodnu ostvario je 2009. godine protiv Juana Carlosa Ferrera.
S druge strane, Stahovskij i dalje traži svoju prvu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira još od Queen'sa. Ovo mu je bio četvrti meč u Cincinnatiju i četvrti poraz.
Dvoboj 15. i 102. tenisača svijeta nije bio pretjerano kvalitetan. O tome svjedoči i jednostavan podatak o omjeru izravnih poena i neprisiljenih pogrešaka. Čilićev omjer je 27-33, a Stahovskijev 26-40. U ključnim trenucima trećeg seta hrvatski je tenisač ipak bio pribraniji te je odigravao kvalitetnije udarce.
Čilić je idealno krenuo u meč - breakom u drugom gemu. Stahovskij je vrlo brzo uzvratio i imao servis za 3:3, ali je tada još jednom izgubio svoj početni udarac. Tu prednost Čilić nije ispustio do kraja prvog seta.
Drugi set bio je gotovo identičan prvome, samo što su uloge bile obrnute. Stahovskij je poveo 3:0, Čilić poravnao na 3:3 i potom imao ukupno tri break lopte kod 4:4, no ni jednu nije iskoristio.
U sljedećem gemu pri 15-30 na servisu Čilića susret je zbog kiše bio prekinut na nešto više od pola sata. U nastavku, Čilić je poravnao na 30-30, ali je onda Stahovskij osvojio dva poena u nizu i odveo meč u treći set.
Ukrajinac je u tim trenucima imao inicijativu, a u drugom gemu trećeg seta imao je i 0-30 na servisu Čilića. Hrvatski tenisač uspio se izvući iz te situacije i to je bio ključan trenutak. Odmah u sljedećem gemu Marin je napravio prvi i jedini break u trećem setu.
Usprkos vrlo niskom postotku prvog servisa u odlučujućoj dionici (42%), Čilić je na svom početnom udarcu izgubio ukupno samo četiri poena i nije dopustio Stahovskiju ni najmanju šansu za povratak u meč.
Što se kompletne statistike na servisu tiče, Čilić je ubacio 52% prvog servisa, iza kojeg je osvojio 77% poena. Poslije drugog servisa osvojio je 56% poena. Zabio je sedam asova i napravio dvije dvostruke pogreške.
Svoj najbolji rezultat u Cincinnatiju Čilić će tražiti protiv ljevorukog američkog kvalifikanta Jesseja Levinea (88.), koji je sa 6:4, 7:6 (2) izbacio svog sunarodnjaka Donalda Younga. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj - onaj prvi dobio je hrvatski tenisač prije tri godine na US Openu (4:6, 2:6, 6:0, 6:3, 6:0).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.