US Open: Đoković ispustio samo dva gema

US Open 2012: Novak Đoković furiozno je započeo odbranu titule na US Openu, pošto je na startu takmičenja savladao Paola Lorencija sa 3:0, po setovima 6:1, 6:0 i 6:1.
Od početka se videlo da je Đoković na "svom" terenu, gde kada ima dan, ni mnogo bolji teniseri od Lorencija ne mogu da urade ništa, osim da izbore častan poraz.

Bukvalno mu je sve polazilo za rukom, radio je šta je hteo, a Italijan je često imao ulogu posmatrača, a ne protivnika. Lorenciju je pripao prvi gem i to na Novakov servis, ali je to bukvalno bilo sve što smo od njega videli.

Nole je uzvratio brejkom i tako započeo svoju magičnu seriju od 12 uzastopnih gemova, u kojima je prikazao svoju, šampionsku igru. Servis ga je odlično slušao, često je izlazio na mrežu, u prvom setu čak 10 puta i u sedam navrata je bio uspešan.


Kada bi to činio Lorenci, usledio je odgovor u vidu preciznih lobova, pa se brže bolje vraćao igri sa osnovne linije. Jednostavno, 69. teniser sveta nije imao rešenje na Artur Eš stadionu, a i kada bi mu se ukazalo, kao na startu drugog seta kada je imao čistu situaciju na mreži, lopticu je poslao u nju, umesto u polje.

Često nije ni mogao da vrati Novakove udarce, delovao je prilično nemoćno na betonskom terenu u Njujorku, pa je branilac titule furiozno poveo sa 2:0 u setovima za samo 53 minuta igre.

Nije se slika promenila ni u trećem setu, osim što je Lorenci konačno prekinuo Đokovićevu seriju od 12 gemova i uspeo da dobije servis-gem. Već u trećem gemu Nole je iskoristio prvu brejk priliku, potom poveo sa 3:1 i lagano priveo meč kraju.

Bilo je to zagrevanje od 75 minuta, a prvi izazovi ka odbrani titule na poslednjem Grend slemu u sezoni tek čekaju Novaka.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.