Toronto: Djokovic - Gasquet UŽIVO tenis

Rogers Cup Finale: Finale Masters turnira u Torontu izborili su prvi nositelj Novak Đoković i Francuz Ricahrd Gasquet. Ovaj meč na programu 13.8.2012. godine u 01:00 čas po našem vremenu, a u direktnom prenosu pogledajte ga ovdje.
Lakše od očekivanog Đoković je savladao sunarodnjaka Tipsarevića sa 2:0, dok je Gasquet bio bolji u meču protiv Amerikanca Isnera također rezultatom 2:0 u setovima.
Đoković ima 30 titula u karijeri, a pobjednik je ovogodišnja dva turnira i to Australian Opena i Mastersa u Miamiu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1 i u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi meč finala od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći ovosezonski poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a na olimpijskim igrama još jednom je poražen u polufinalu, ovaj put od Murraya, kao i u meču za brončanu medalju od Del Potra.
R. Gasquet zauzima 21. mjesto na ATP ljestvici. Ima šest osvojenih titula, a posljednju iz 2010. godine kada je bio najbolji na turniru u Nici. Ove sezone je uglavnom turnire završavao u četvrtom kolu, pa je tako u Sydneyu, Montpellieru, Rotterdamu i Marseilleu zastavljen u četvrtfinalima od Istomina, Kohlschreibera, Davydenka i Del Pora. Na Australian Openu i Miamu eliminiran je u četvrtom kolu od Federera 3:0 i Đokovića 2:0, a još jedan poraz od Švicarca doživio je u trećem kolu turnira u Madridu sa 2:0 u setovima. Pred Roland Garros igrao je na turniru u Rimu, gdje nije uspio ponoviti prošlosezonski nastup u polufinalu, jer je zaustavljen od Ferrera sa 2:0 u setovima. Na Roland Garrosu i Wimbledonu stigao je četvrtog kola u kojem su bolji od njega bili Murray i F. Mayer sa po 3:1.
Međusobni omjer ove dvojice tenisača je 6:1 u korist Noleta. Ove sezone odigrali su jedan meč na Mastersu u Miami, a pobjedu je odnio srpski tenisač rezultatom 7:5 6:3. Jedinu pobjedu nad Đokovićem, Gasquet je izborio 2007. godine ma Masters Cupu u Chini sa 6:4 6:2. Nema potrebe naglašavati da je Nole veliki favorit za pobjedu u ovom meču što pokazuje i njihov međusobni omjer, a Gasquet od te pobjede iz 2007. godine nije uspio osvojiti niti jedan set protiv Noleta. Smatramo da će Đoković iskoristiti odsustvo nekoliko tenisača iz samog vrha svjetskog tenisa i doći do još jedne titule, pa za jednu bolju kvotu i bez izgubljenog seta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.