US Open: Odlićna igra Federer za drugo kolo

US open 2012: Prvi reket svijeta Roger Federer plasirao se u drugo kolo US Opena, pobjedom nad domaćim teniserom Donaldom Yangom.

Petostruki osvajač poslednjeg Gren slema sezone do trijumfa je došao sa 6:3, 6:2, 6:4, posle jednog sata i 34 minuta igre.

Švajcarac će u narednoj rundi igrati protiv Nemca Bjerna Faua, koji je eliminisao Maksima Automa iz Belgije, pobedom sa 6:2, 4:6, 6:4, 7:6 (7:5).

Od samog starta meča, Federer je u potpunosti dominirao protiv mladog Amerikanca, uprkos veoma teškim i vetrotivim uslovima u Njujorku. Jangu su, inače, mnogi predviđali blistavu budućnost dok je bio tinejdžer, ali je do prošle nedelje imao niz od 16 uzastopnih poraza, dok nije pobedio u prvom kolu u Vinston-Sejlemu.

Ipak, protiv Švajcarca nije imao nikakve šanse, iako je pokazao dosta dobrih udaraca. Federer je bez problema uspeo da osujeti njegove planove i bez problema dođe do lakog plasmana u drugo kolo, koje ga očekuje u sredu ili četvrtak.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.