Cincinnati: Povređeni Del Potro bolji od Troickog

ATP Cincinnati 2012: Viktor Troicki poražen je od  Huana Martina del Potra u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju, sa  16:7, 6:2, 1:6 po setovima, posle dva sata i dvadeset minuta igre.

Viktor je imao priliku da osveti velikog prijatelja Novaka Đokovića, koga je Argentinac savladao u Londonu u borbi za bronzanu medalju. Del Potro definitivno nije teniser koji "leži" Troickom, jer je izgubio svih dosadašnjih njihovih šest međusobnih duela.

Delpo je osve sezone u sjajnoj formu, ali je Viktor imao priliku da zabeleži prvi trijumf, posebno nakon ubeljive pobede protiv Lejtona Hjuita u drugom kolu i činjenice da je Argentinac na startu prvog seta imao problema sa povredom. Troicki je po svemu sudeći ispustio pobedu protiv Del Potra u prvom setu, koji je morao da dobije, imao je dve set lopte, priliku da iskoristi slabosti rivala, ali nije uspeo ga dotuče.

Meč između Troickog i Del Potra je počeo sa dva brejka, prvi je napravio Argentinaca, a potom je uzvratio i Srbin. Nakon toga je medicinski tajm-aut tražio osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama, ali i pored povrede je nastavio meč. Njegov problem je iskoristio Troicki i poveo sa 3:1. Međutim, nije uspeo treći reket Srbije da potvrdi prednost na svoj gem, pa je usledio ribrejk.
Troicki je u osmom gemu poveo 5:3, a potom imao dve prilike da završi set u svoju korist, koje nije iskoristio. Hrabri Del Porto je ostao u setu, koji je odlučen u taj brejku, u kojem je Viktor tri puta poklekao na svoj servis, pa je njegov rival dobio set sa 7:6.

Na startu drugog seta je Viktor poveo sa 2:0 i brejk prednosti čuvao do sedmog gema, kada je još jednom uzeo servis rivalu i poveo 5:2. Dosta sigurnijom i agresivnijom igrom je stigao do dve set lopte i odmah prvu iskoristio, dobio drugi set 6:2 i stigao do izjednačenja u setovima - 1:1.

Dobru igru Viktor nije preneo u odlučujući deo meča, jer je njegov rival prvi napravio brejk i brzo poveo sa 3:0. Potom, bez problema čuvao prednost do šestog gema, kada je stekao dva brejka prednosti, poveo sa 5:1 i bez problema priveo meč kraju i zabeležio trijumf, koji ga je odveo u četvrtfinale Sinsinatija.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.