Cincinnati: Djoković - Del Potro UŽIVO tenis


ATP Cincinnati 2012 live: Prvi polufinalni par Masters turnira u Cincinnatiu su Argentinac Huan Martin Del Potro i Srbin Novak Đoković. Ovaj meč u direktnom prenosi pogledajte ovdje od 19:00 časova.

Prolaz u polufinale Del Potro je izborio uvjerljivom pobjedom nad Chardyjem od 2:0 u setovima, a bez većih problema Đoković je slavio u meču četvrtfinala protiv Čilića također rezultatom 2:0. Ovo je njihov drugi susret u samo nekoliko dana, jer su igrali meč za brončanu medalju na olimpijskim igrama u Londonu.

J.M. Del Potro je 9. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 11 osvojenih titula. Ove godine slavio je u Marseillu pobijedivši u finalu Llodru, te u finalu turnira u Estoriolu gdje je bio bolji od Gasquta. Od ostalih nastupa dosadašnjeg dijela sezone izdvojit ćemo četvrtfinale turnira u Sydneyu i poraz od Baghdatisa 2:0, zatim četvrtfinale Australian Opena u kojem je bolji bio Federer 3:0, te finale i polufinale turnira u Rotterdamu i Dubaiu u kojima je ponovo doživio poraze od Federera sa po 2:0 u setovima. Ništa uspješniji nije bio ni u četvrtom ovogodišnjem duelu sa Federerom, koji se odigrao u okviru četvrtfinala turnira u Indian Wellsu, a peti poraz od Švicarca doživio je u četvrtom kolu Miamia. Nastup na turniru u Madridu završio je porazom u polufinalu od Berdycha nakon dva tai-breaka, a na Roland Garrosu zaustavljen je od strane Federera, u četvrtom kolu, nakon pet odigranih setova. Posljednji nastup imao je na Wimbledonu gdje doživio još jedan poraz u četvrtom kolu, ovaj put od Ferrera, rezultatom 3:0 u setovima.

N. Đoković ima 31 titula u karijeri, a pobjednik je ovogodišnja tri turnira i to Australian Opena, te Mastersa u Miamiu i Torontu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1 i u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi meč finala od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći ovosezonski poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima.

Međusobni skor ove dvojice igrača je na strani Noleta koji vodi 4:2 u pobjedama. Pobjede nad srpskim tenisačem Del Potro je upisao u već spomenutom meču za brončanu medalju 7:5 6:4, a drugi trijumf ostvario je nakon što mu je prošle sezone Đoković predao meč Davis Cupa pri rezultatu 7:6 3:0 u korist Argentinca. Također prošle sezone, odigrali su meč na Roland Garrosu u kojem je Nole slavio sa 6:3 3:6 6:3 6:2, a još tri meča dobio je u Rimu 2009.g. Masters Cupu 2008.g. i US Openu 2007.g. bez izgubljenog seta. Iako je nedavno poražen od Argentinca u meču za treće mjesto koje i nije pravo mjerilo zbog nedostatka motivacije nakon poraza u polufinalu, očekujemo da se srpski tenisač na pravi način revanšira za taj poraz i izbori finale ovog turnira.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.