US Opne: Pobjede Janković, Radwanske i sestera Williams,

US Open 2012: Drugog dana US Opena nije bilo većih iznenađenja u ženskom dijelu turnira iako su neke nositeljice završile svoj nastup porazima. One glavne favoritkinje su uz mali utrošak energije upisale pobjede.

Agnieszka Radwanska ima razloga biti zadovoljna svojim prvim nastupom na ovogodišnjm US Openu. Turnir je otvorila susretom s Ruskinjom Ninom Bratčikovom koju je svladala za svega 54 minute igre. Poljakinja je odigrala vrlo dobar meč, znalački je kažnjavala brojne pogreške protivnice dok je sama rijetko griješila. O tome svjedoči i pogled na neforsirane pogreške kojih je Ruskinja skupila 28, a Radwanska tek šest.
Talentirana 17-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina bila je lagan zalogaj za Anu Ivanović. Iako je Ivanović imala mizernih 34 posto ubačaja prvog servisa, nije protivnici dozvolila niti jednu break loptu, čak štoviše, u cijelom meču je izgubila tek deset poena protiv servisa. Srpkinja je potpuno dominirala mečom i nada se kako bi napokon na US Openu mogla otići dalje od četvrtog kola gdje je već bila u tri navrata, no sva tri puta je poražena. Ždrijeb je dobar i ne bi bilo čudo da dođe do najboljeg svog rezultata na US Openu.

Šesta nositeljica Angelique Kerber imala je lagano zagrijavanje protiv Britanke Anne Keothavong. Tek 54 minute je provela na terenu u pobjedi protiv Britanke koja joj je uzela tek dva gema. "Ona je vjerojatno bila najteži ždrijeb koji sam mogla imati. Ima najviše pobjeda ove sezone i pobjedu sam mogla samo sanjati. Prepuna je samopouzdanja i jednostavno ne može promašiti. Otići će jako daleko", komentirala je Britanka. A drugo kolo će biti pravi ispit za Kerber. Tamo je očekuje Venus Williams što je svakako loša vijest za šestu nositeljicu koja je mogla imati i lakši ždrijeb.

2008. godine Jelena Janković je u New Yorku igrala svoj najbolji tenis u karijeri, došla je do finala gdje je ipak jača bila Serena Williams. Četiri godine kasnije na istom mjestu je ne u potrazi za finalom, već za izgubljenim samopouzdanjem. "Napravila sam neke pogreške, mijenjala neke stvari u uobičajenoj rutini, radila više stvari odjednom i to mi se sve vratilo na negativan način. Izgubila sam samopouzdanje i onda je teško igrati", govorila je Janković. Međutim, u prvom kolu nije izgledala kao netko bez samopouzdanja. Ukrajinka Bondarenko je skupila tek tri gema i ekspresno se oprostila od turnira. Glatkih 6:1, 6:2 za Janković.

Da Andrea Hlavačkova nije samo odlična igračica u konkurenciji parova, pokazala je već u prvom kolu. Renomiraniju sunarodnjakinju Klaru Zakopalovu "riješila" je u dva seta s dva puta po 6:4. Hlavačkova je u posljednjih godinu dana u obje konkurencije ubilježila napredak. "Parovi su mi gušt, ali ne namjeravam se samo na njih koncentrirati. Želim biti uspješna na oba polja. Protiv Klare sam pokazala da mogu igrati dobro i u singlu", izjavila je Hlavačkova.
Loš primjer Zakopalove slijedila je Monica Niculescu koja je poražena od Japanke Ayumi Morite s dva puta po 6:3. Još jedna nositeljica se oprostila od turnira i to 32. nositeljica Shuai Peng koju je nadigrala Elena Vesnina.
Dobar tenis u posljednje vrijeme igra Dominika Cibulkova koja je to potvrdila pobjedom protiv Johanne Larsson. Cibulkova je izgubila prvi set u 13. igri, ali je zatim u drugom i trećem setu izgubila tek dva gema i projurila je u drugo kolo.
Za razliku od Cibulkove, formu je izgubila Urszula Radwanska koja je ne tako davno igrala jako dobro, ali je malo posustala. Loš nastup je odradila na startu porazom protiv Roberte Vinci uz samo dva osvojena gema. Vinci je dobra igračica, međutim vrlo je ćudljiva, više voli zemljanu podlogu i Radwanska je mogla napraviti puno više u ovom meču.

US Open, tenisačice, prvo kolo:
Agnieszka Radwanska (Poljska, 2) - Nina Bratčikova (Rusija) 6:1, 6:1
Venus Williams (SAD) - Bethanie Mattek-Sands (SAD, WC) 6:3, 6:1
Ana Ivanović (Srbija, 12) - Elina Svitolina (Ukrajina, Q) 6:3, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 6) - Anne Keothavong (Velika Britanija) 6:2, 6:0
Sofia Arvidsson (Švedska) - Kimiko Date-Krumm (Japan) 6:4, 6:2
Jaroslava Švedova (Kazahstan) - Vania King (SAD) 6:4, 6:2
Jelena Janković (Srbija, 30) - Kateryna Bondarenko (Ukrajina) 6:1, 6:2
Andrea Hlavačkova (Češka) - Klara Zakopalova (Češka, 24) 6:4, 6:4
Ayumi Morita (Japan) - Monica Niculescu (Rumunjska, 26) 6:3, 6:3
Vera Duševina (Rusija) - Nastassja Burnett (Italija, Q) 6:0, 6:3
Silvia Soler-Espinosa (Španjolska) - Ala Kudrjavceva (Rusija, Q) 6:3, 6:2
Dominika Cibulkova (Slovačka, 13) - Johanna Larsson (Švedska) 6:7(5), 6:2, 6:0
Elena Vesnina (Rusija) - Shuai Peng (Kina, 32) 7:6(5), 6:1
Shahar Peer (Izrael) - Lara Arruabarrena-Vecino (Španjolska, Q) 6:4, 7:6(5)
Roberta Vinci (Italija, 20) - Urszula Radwanska (Poljska) 6:1, 6:1
Ekaterina Makarova (Rusija) - Eleni Daniilidou (Grčka, LL) 6:1, 6:4
Tsvetana Pironkova (Bugarska) - Camila Giorgi (Italija) 6:3, 6:4
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Ksenia Pervak (Kazahstan) 7:5, 1:2 predaja
Bojana Jovanovski (Srbija) - Mona Barthel (Njemačka) 4:6, 7:5, 6:2
Galina Voskoboeva (Kazahstan) - Arantxa Rus (Nizozemska) 6:1, 6:3
Johanna Konta (Velika Britanija, Q) - Timea Babos (Mađarska) 6:2, 7:5

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.