Australian Open 2013: Izvučeni parovi

Australian Opne 2013 žrijeb: U Melbournu je obavljen ždrijeb Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine koji počinje u ponedjeljak. 
Novak Đoković nalazi se u djelu žrijeba sa Davidom Fererom dok Roger Federer se nalazi u djelu žrijeba sa Andy Murrayom. Žrijeb pogledajte ovdje.

Prvi igrač svijeta Novak Đoković na startu turnira ide na Francuza Paul-Henrija Mathieua, drugi francuski tenisač Benoit Paire će biti suparnik Rogeru Federeru, dok će Andy Murray igrati protiv Nizozemca Robina Haasea.

Novak se, inače, nalazi u istoj polovini žreba sa Špancem Davidom Fererom, dok su u potpuno suprotnoj drugi reket sveta Roger Federrer i Britanac Andy i Murray.

Ferera na startu očekuje duel sa Olivijeoim Rohusom iz Belgije, Federer će igrati protiv Francuza Benoaa Pera, a Murray protiv Robina Hasea iz Holandije. Neki od najzanimljivijih mečeva prvog kola sigurno su i dueli Francuza Gaela Monfisa i Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine, i dvojice francuskih tenisera Mikaela Llodre i Jo-Wilfreda Conge. 

Novaka u drugom kolu očekuje susret sa boljim iz duela Amerikanca Rajana Harisona i Santijaga Hiralda iz Kolumbije, a već u trećem bi mogao da igra protiv Troickog. Ukoliko bude uspešan protiv Štepaneka, Troicki će za protivnika u drugom kolu imati ili Španca Felisijana Lopesa ili kvalifikanta. 

Đoković i Troicki su u istoj polovini žreba sa Tipsarevićem, što znači da bi u polufinalu mogao da bude viđen srpski duel. Ukoliko pobedi Hjuita, Janko će u drugoj rundi igrati sa pobednikom duela između Slovaka Lukaša Lacka i Žila Milera iz Luksemburga, dok bi potom mogao da se susretne sa Žilijenom Benetoom iz Francuske. 

Federer u prvoj rundi igra sa Benoom Perom iz Francuske, zatim ga verovatno čeka Davidenko, a onda Tomić ili Kližan. Do eventualnog polufinala sa Marijem Rodžer će verovatno morati da savlada Raonića ili Kolšrajbera, a zatim i Congu ili Gaskea. 

Andy Murray će na startu igrati sa Holanđaninom Robinom Haseom, Florijan Majer ga čeka u trećem kolu, a zatim su mu na putu Dolgopolov ili Simon, pa u mogućem četvrtfinalu Del Potro ili Čilić. 



Dodajmo da će najbolja svjetska tenisačica Viktorija Azarenka u 1. kolu na Rumunjku Monicu Niculescu, a Serena Williams na njezinu sunarodnjakinju Edinu Gallovits-Hall.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.