Meč Đoković - Ferer tenis uživo Australian Open

Australian Open 2013 polufinale Ferer - Đoković live: Prvo polufinale muškog dijela turnira u Melbourneu odigrat će prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak  Đoković i Španac David  Ferrer. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje sutra u  09:30 časova.
U četvrtfinalu Đoković je bez mnogo problema, osim u drugom setu, eliminirao T. Berdycha sa 3:1, dok je Ferrer bio na rubu eliminacije protiv sunarodnjaka Almagra, ali je uspio preokrenuti zaostatak od dva seta i slaviti pobjedu rezultatom 3:2.
N. Đoković se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 34 titule u karijeri, a pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1, a u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi finalni meč od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.
D. Ferrer je 5. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 19 osvojenih titula od čega jednu iz ove sezone sa turnira u Aucklandu, a sedam iz prethodne sezone kada je bio najbolji na turnirima u Acapulcu, Buenos Airesu, Aucklandu, Hertogenboschu, Bastadu, Valenciji i Parisu. Osim toga, prošle godine nastupio je na Australian Openu gdje je poražen u četvrtfinalu od Đokovića, a u Indian Wellsu izgubio je meč trećeg kola od Istomina. Masters u Miamiu okončao je u četvrtfinalu još jednim porazom od Đokovića, a najlošiji rezultat prošle sezone ostvario je u Monte Carlu, gdje je eliminiran već u drugom kolu od Belluccia sa 2:0. Nakon tog lošeg rezultata Ferrrer je stigao do finala turnira u Barceloni gdje je izgubio od Nadala, a turnir u Madridu završio je u četvrtfinalu porazom od Federera rezultatom 2:0. Još dva poraza od Nadala zabilježio je u polufinalima Rima i Roland Garrosa. Na Wimbledonu je zaustavljen u četvrtfinalu od Murraya, a na Mastersu u Cicinnatiu izgubio je meč drugog kola od Wawrinke. Na US Openu poražen je u polufinalu od Đokovića sa 3:1, a rezultat karijere ostvario je osvajanjem Masters turnira u Parisu.
U do sada odigranim susretima između ova dva tenisača Nole je zabilježio devet pobjeda dok je Ferrer bio bolji u pet mečeva. Prošle sezone su se susreli u četvrtfinalu Australian Opena gdje je Nole slavio rezultatom 6:4 7:6 6:1, zatim u četvrtfinalu Mastersa u Miamiu bilo je 6:2 7:6 također u korist srpskog tenisača i posljednji meč odigran u polufinalu US Opena pripao je Noletu sa 2:6 6:1 6:4 6:2 po setovima.
Ferrer više od godinu dana nije uspio da slavi protiv Đokovića koji je veliki favorit u ovom meču, pa očekujemo da će srpski tenisač učiniti sve da što manje vremena provede na terenu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.