Murrayu ponovo titula u Brisbaneu

ATP Brisbane : Treći tenisač svijeta Andy Murray započeo je sezonu na najbolji mogući način - osvajanjem naslova na ATP turniru u Brisbaneu po drugu godinu u nizu. U finalu je u dva seta bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova, koji si je odličnim ovotjednim izdanjem priskrbio najbolji renking karijere...

Do svog 25. pojedinačnog naslova u karijeri Andy Murray došao je pobjedom 7:6 (0), 6:4. U prvom je setu Grigor Dimitrov, koji je nastupao u svom prvom ATP finalu, imao break prednosti te set loptu kod 6:5 koja je ostala neiskorištena. Tie break je s čistih 7-0 otišao na stranu Britanca, koji je u drugom setu nanizao tri gema pri zaostatku 3:4 i došao do pobjede.

"Nadam se da će ove godine Australian Open proteći bolje za mene nego prošle godine. Opušteniji sam nego ranije i nadam se da je to dobar znak", kazao je Murray, pritom pohvalivši igru svog suparnika. "On ima mnogo različitih udaraca i teško je igrati protiv njega jer vas uvijek drži izvan ravnoteže."
21-godišnji Bugarin nije bio previše razočaran porazom. Sa 150 prikupljenih bodova ovog tjedna napredovat će na ATP ljestvici s trenutne 48. pozicije na otprilike 39., što će mu biti najbolji renking karijere.
"Murray je vrhunski igrač, ima svoj ritam i izvukao je nekoliko jako dobrih udaraca u ključnim trenucima. Nisam bio daleko od osvajanja prvog seta. Treba mi još nekoliko godina na Touru da ojačam i postanem izdržljiviji u borbi s najjačim tenisačima, pogotovo na Grand Slamovima."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.