Finale Azarenka - Na Li uživi tenis Australian Open

Australian Open 2013 finale live: U finalu ženskog dijela turnira na Australian Openu igrat će braniteljica naslova Viktoria  Azarenka i Kineskinja Na Li. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje sutra od 09:30 časova.
Za plasman u finale Azarenka je eliminirala američku senzaciju S. Stephens, dok je Na Li do svog drugog finala na Australian Openu došla pobjedom nad favorizovanom M. Sharapovom.
V. Azarenka je 1. igračica svijeta i ima ukupno 14 osvojenih titula. Prošlu sezonu je počela osvajanjem četiri turnira u nizu i to u Sudneyu pobijedivši u finalu Na Li, na Australian Openu bila je bolja od Sharapove, zatim na turniru u Dohi pobijedila je Stosur, a u Indian Wellsu ponovo je bila bolja od Sharapove. Nakon te četiri titule nastupio je sušni period za bjelorusku tenisačicu. Skroman rezultat zabilježila je u Miamiu gdje je poražena u četvrtfinalu od Bartoli sa 2:0, a Sharapova joj se revanširala za prethodne poraze u finalu Stuttgarta kada je slavila sa 2:0 u setovima. Turnir u Rimu završila je predajom meča trećeg kola Cibulkovoj, a od iste igračice doživjela je poraz u četvrtom kolu Roland Garrosa. Na Wimbledonu je izborila nastup u polufinalu u kojem je eliminirana od S. Williams sa 2:0, a od iste igračice doživjela je poraz i u polufinalu olimpijskih igara, kao i u finalu US Opena. Ipak, pred kraj sezone Azarenka je došla do još dvije titule pobijedivši u finalu turnira u Linzu J. Gorges rezultatom 2:0, a istim rezultatom bila je bolja od Sharapove na turniru u Beijingu.
Na Li je trenutno na 6. poziciji WTA ljestvice. Ima ukupno 7 osvojenih titula, od čega jednu iz ove sezone kada je bila najbolja na domaćem turniru u Shenzhen pobijedivši u finalu Zakopalovu sa 2:1. Ove sezone nastupila je i na turniru u Sydneyu gdje je izgubila meč polufinala od Radvanske sa 2:0. Prošlosezonski nastup na Australian Openu okončala je u četvrtom kolu porazom od Clijsters rezultatom 2:1, a na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu zaustavljena je u četvrtfinalima od Kerber i Sharapove sa po 2:0 u setovima. Pomalo iznenađujući poraz doživjela je u četvrtom kolu Roland Garrosa od Shvedove, a na turniru u Montrealu stigla je do finala u kojem je poražena od Kvitove. Do Šeste titule u karijeri stigla je na turniru u Cincinnatiu gdje je u finalnom meču bila bolje od Kerber rezultatom 2:1, a na turniru u Beijingu izgubila je polufinale od Sharaopeve.
Međusobni skor ove dvije tenisačice je 5:4 u korist Bjeloruskinje. Prošle sezone odigrale su tri meča koja je Azarenka riješila u svoju korist i to u Sydneyu (6:2 1:6 6:3), Madridu (3:6 6:3 6:3) i Istanbulu (7:6 6:3). Posljednju pobjedu nad Azarenkom, Na Li je ostvarila upravo na Australian Openu 2011. godine rezultatom (6:3 6:3) po setovima. Svaki veliki meč donosi i veliku nervozu, pa će psihološka pripremljenost u ovom finalu biti od velikog uticaja na konačni ishod meča. Kao što smo vidjeli Azarenka dvije godine nije poražena od Na Li i sigurno da veži za favoritkinju u ovom duelu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.