Mlada hrvatska teniserka odbila da nastupa za Veliku Britaniju

Australian Open 2013: Donna Vekić uspješno je odradila prvi nastup u seniorskom dijelu ždrijeba nekog Grand Slam turnira, pomela je s terena Čehinju Andreu Hlavačkovu i pokazala ogroman potencijal. Nakon meča je bila vrlo zadovoljna te je dodala kako nema šanse za promjenom reprezentacije unatoč ponudi koju ima.

Hrvatski tenis će još dugo uživati u uspjesima Donne Vekić.  Vekić je ostvarila  svoju prvu seniorsku Grand Slam pobjedu svladavši Andreu Hlavačkovu, a ujedno je i negirala mogućnost da počne nastupati pod zastavom Velike Britanije.

Naime Donna trenira u Londonu pod paskom trenera Davida Felgatea koji je i inicirao njezin "transfer", međutim Donna je vrlo jasna po tom pitanju.

"Nema šanse, jako sam sretna što nastupam za Hrvatsku. Mi Hrvati imamo veliko hrvatsko srce i kada izlazimo na teren borimo se za svoju zemlju", poručila je Donna nakon pobjede protiv Hlavačkove.


Pobjeda protiv puno iskusnije protivnice, jedne od najboljih igračica u parovima u svijetu, puno je značila našoj mladoj igračici.
"Bilo je nevjerojatno. U početku sam bila vrlo nervozna, ali što je meč više odmicao, to sam više igrala svoj tenis. Definitivno nisam očekivala ovako laganu pobjedu, ona je odlična igračica, igrala je nešto bolje u drugom setu, ali stvarno nemam nikakvih zamjerki na svoj nastup."

U drugom kolu Vekić igra protiv Dankinje Caroline Wozniacki što će joj biti najveći meč u dosadašnjem dijelu karijere.

"Ona je bila prva igračica svijeta i samo želim izaći na teren i vidjeti kako izgleda igrati protiv igračice takve klase. Želim vidjeti mogu li joj napraviti kakvu šteta i što mogu napraviti u tom meču", dodaje Donna.
Pobjedom protiv Hlavačkove vrlo je zadovoljan bio i njezin trener Felgate.

"Imam veliko povjerenje u Donnu, ona obožava veliku scenu. Donna obožava tenis, naporno radi i spremna je učiti. U posljednjih godinu i pol ubilježila je nevjerojatan napredak. Ova pobjeda je odlična, ali ono što je važno je izvedba. Za nekoga tko je prvi put u glavnom ždrijebu, izvedba je bila nevjerojatno dobra", rekao je Felgate za Reuters.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.