Đoković bolji od Štepaneka

Australian Open 2013 rezultati: Mogao je Radek Štepanek da priča kako sprema specijalnu taktiku za Novaka Đokovića, ali najbolji teniser sveta pokazao je da je neprelazna prepreka za drugog tenisera Češke. Srbin je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Aistralije slavio sa 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 7:5 i plasirao se u osminu finala prvog gren slema u godini.

Uporni Špetapanek dobro se držao u prvom setu. Prvi je stigao do šanse za brejk u sedmom gemu, ali se Đoković odbranio i sačekao svoju šansu. Dočekao je u najgorem trenutku po rivala, u 10. gemu, iskoristio drugu brejk loptu i dobio prvi deo igre sa 6:4 posle 43 minuta igre.

Novaku je i u drugom setu bio dovoljan jedan brejk. Ovoga puta imao je stopostotan učinak. Đoković je ključni gem osvojio pri rezultatu 4:3, kada je oduzeo servis rivalu iako je Štepanek vodio sa 40:15.


Borba otvorenih gardova viđena je u trećem setu. Đoković je propustio četiri brejk šanse u prvom gemu, a mogao je da izgubi svoj servis u osmom. Međutim, poslužio ga je servis, izjednačio je na 4:4 i samo je vrebao pravi trenutak da zada konačni udarac rivalu.

Ponovo je Novak „napao“ Štepaneka u finišu seta, poveo sa 6:5, a Čeh nije imao više mogućnosti da se vadi, 7:5 posle dva sata i 22 minuta borbe.

Naredni rival Đokovića biće pobednik meča Sem Kveri (SAD) – Stanislas Vavrinka (Švajcarska).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.