Španci preko Srbije do titula


Hopman Cup : Osvajač Hopman Cupa za 2013. godinu je reprezentacija Španjolske, koja je u finalu s 2-1 bila bolja od favorizirane Srbije predvođene Novakom Đokovićem...

Po četvrti put u povijesti Španjolska se može podičiti naslovom na Hopman Cupu. Nakon 1990., 2002. i 2010. godine, Španjolci su slavili i 2013. zahvaljujući Fernandu Verdascu i Anabel Medini Garrigues, koji su u odlučujućoj igri parova bili bolji od Novaka Đokovića i Ane Ivanović 6:4, 7:5.

Prethodno je Srbija povela nakon što je Đoković porazio Verdasca (6:3, 7:5), a Medina Garrigues izjednačila protiv Ivanović (6:4, 6:7 (3), 6:2).

Na putu do finala Španjolska je u skupini B ostvarila sve tri pobjede, protiv Južnoafričke Republike, SAD-a i Francuske, dok je Srbija u skupini A napravila isti podvig protiv Australije, Italije i Njemačke.
Španjolska je druga najuspješnija nacija u povijesti Hopman Cupa. Još uvijek su nedostižni Amerikanci s ukupno šest naslova. Srbiji je, pak, ovo bio drugi nastup u finalu i drugi poraz. Kratki su ostali i 2008. godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.