Iznenađenje dana, poraz Del Potra

Australian Open 2013 rezultati: Za najveće iznenađenje šestog takmičarskog dana na Australijan openu pobrinuo se Francuz Jeremi Chardy koji je u trećem kolu eliminisao šestog nosioca Huana Martina del Potra, pobedivši Argentinca sa 6:3, 6:3, 6:7(3), 3:6, 6:3.


Chardy, 36. na ATP rang listi, izgradio je prednost od dva osvojena seta zahvaljujući brojnim, a uspešnim, izletima na mrežu (30 osvojenih poena od 47 takvih pokušaja), no razorni servisi Del Potra vratili su ga u život.
 Ipak, to što se Argentinac borio sjajno punih sat i po posle deficita od 0:2, nije mu bilo dovoljno da opravda ulogu favorita.Chardy je odlučujući brejk napravio u petom setu, pri svom vođstvu od 4:3, a onda je servisima stigao do trijumfa za koji mu je bilo potrebni tri sata i 45 minuta igre.

Njegov naredni protivnik biće Andreas Sepi, koji se osmine finala domogao eliminisavši 12. nosioca, Marina Čilića iz Hrvatske, rezultatom 6:7(2), 6:3, 2:6, 6:4, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.