Finale Đoković - Murray uživo tenis Australian Open

Australian Open 2013 finale live: Novak  Đokoviću se u finalu Australian Opena pridružio Andy Murray koji je u neizvjesnom meču punom preokreta bio bolji od R. Federera rezultatom 3:2 u setovima. Meč između Murraya i Đokoviće na programu je 27.1. 2013. godine u 09:30 časa po našem vremenu. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje.
Ovo je njihov četvrti meč na Grand Slam turnirima, a Đoković je bio bolji u dva susreta sa Australian Opena, dok je Murrayu pripao meč sa US Opena iz prošle sezone.
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 34 titule u karijeri, a pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1, a u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok  je u Rimu izgubi finalni meč od Nadala sa 2:0 u setovima. Treći poraz od Nadala doživio je u finalu Roland Garrosa rezultatom 3:1. Nastup na Wimbledonu završio je porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.
A. Murray je 3. igrač na ATP list. Ima 25 osvojenih titula u karijeri od čega jednu iz ove sezone kada je uspio obraniti naslov na turniru u Brisbaneu. Još dvije titule iz prethodne sezone osvojio je na olimpijskim igrama pobjedom nad Federerom također sa 2:0, a kao šlag na torti je osvojen prvi Grand Slam naslov, US Open. Što se tiče ostalih nastupa iz prošle sezone Murrey je bio odličan na Australian Openu, na kojem je nakon pet setova izgubio meč polufinala od Đokovića, a nakon toga igrao je finale turnira u Dubaiu koje je izgubio od Federera. Iznenađujući poraz doživio je u drugom kolu turnira u Indian Wellsu od Garcie-Lopeza rezultatom 2:0, dok je  u Miamiu izgubio je finale od Đokovića također sa 2:0. I pored velikih očekivanje domaće publike, nije uspio savladati Federera u finalu Wimbledona. Na Mastersu u Shanghaiu izgubio je finale od Đokovića, dok je još jedan iznenađujući poraz doživio u trećem kolu Parisa od tada sjajnog Janowicza.
U dosadašnjih 17 međusobnih susreta Đoković je slavio dest  puta, dok  je sedam mečeva pripalo Murrayu. Prošle godine su igrali polufinale Australian Opena u kojem je slavio Nole nakon pet odigranih setova (6:3 3:6 6:7 6:1 7:5), a u polufinalu turnira u Dubaia bolji je bio Murray (6:2 7:5), dok je u finalu Miamia ponovo je bolji bio srpski tenisač rezultatom (6:1 7:6). U polufinalu olimpijskih igara pobjedu je odnio Murray sa (7:5 7:5) po setovima, kao i u finalu US Opena (7:6 7:5 2:6 3:6 6:2). Posljednja dva susreta iz prošle sezone pripala su Noletu i to u finalu Shanghaia (5:7 7:6 6:3) i na završnom turniru u Londonu (4:6 6:3 7:5). Kladionice daju mnogo veće šanse Noletu u ovom finalu, međutim treba uzeti u obzir da je Murray prošle sezone već tri puta slavio protiv Noleta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.