Đoković: Dobro je provesti što manje vremena na terenu

Australian Open 2013: Novak Đoković je bez izgubljenog seta okončao prva dva kola Australijan opena. Prvi teniser sveta je u drugoj rundi bez problema izašao na kraj sa Amerikancem Rajanom Harisonom (3:0), kome predviđa svetlu budućnost.   

Iako Harison trenutno nije dorastao Novaku, srpski as kaže da je ozbiljno shvatio protivnika, kao i da je to bio jedan od boljih mečeva koje je odigrao na nekon Gren slem takmičenju.   

- U ranim fazama takmičenja, verovatno je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao. Iza sebe imam dosta duela na najvećim turnirima, teško ih je porediti. Zavisi od faze turnira, kao i kvaliteta protivnika. Definitivno nisam želeo da podcenim rivala. Znam da poseduje kvalitet. Mladi teniseri izlaze na teren znajući da nemaju šta da izgube. Pokušao sam da se od starta fokusiram, na vreme sam došao do važnih brejkova, koji su mi obezbedili prednost - rekao je Novak, koji je na terenu proveo nešto više od sat vremena tokom duela sa Harisonom.   

- Dobro je provesti što manje vremena na terenu, jer nas čekaju sve ozbiljniji mečevi. Pokušavam da dam maksimum svaki put. Definitivno sam igrao bolje nego u prvoj rundi. Bio sam na vrhunskom nivou, što je ohrabrujuće pred izazove koji slede - istakao je Đoković, a potom poručio teniserima u usponu da radom, zalaganjem i strpljenjem mogu do cilja.   

- Svi znamo da se naporan rad i posvećenost na kraju isplate. Znam da se Harison ponaša vrlo profesionalno na terenu i van njega. Amerikanci polažu velike nade u njega. To je proces. Dosta se stvari u tenisu promenilo. Konkurencija je ozbiljna, dosta je kvalitetnih igrača na turu. Teško je stići do vrha. To zahteva strpljenje i on mora da veruje u sebe.   

Harison još uvek nije otišao dalje od trećeg kola na gren slem turnirima, a nedavno je rekao da mu je cilj osvajanje trofeja na velikim takmičenjima, kao i prvo mesto. Za razliku od medija, Đoković ne misli da je 20-godišnji Amerikanac postavio sebi previsoke ciljeve.   

- Ne vidim ništa loše u tome. Ja sam bio u njegovim godinama. Morate da imate poverenja u sebe, da postavite ciljeve, jer je to nešto što vas inspiriše do naporno radite, što vas gura napred. Biti ambiciozan nije loše. Siguran sam da svi igrači na Ozi openu žele da budu najbolji u onome što rade. Neki će to priznati, a neki ne. Sa druge strane, morate da poštujete sport i protivnike. Da idete korak po korak.   

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.