Murray odlićnom igrom do trećeg kola

Australian Open 2013 rezultati:  Pobednik US Opena Andy Murray savladao je stotog igrača sveta Portuglca Joao Sousa u tri seta – 6:2, 6:2, 6:4, za 101 minut igre.

U sledećoj rundi trećeg igrača sveta čeka ga Ričardas Barankas, 110. na planeti. Barankas je šokirao Floriana Mayera, 27. nosioca, prepustivši mu samo 6 gemova.

Za 23-godišnjaka iz Gimaraiša ovo je najveći uspeh u karijeri – prošle godine na RG stigao je do prvog kola, a ovde se probio do drugog. 

Od samog početka Mari je pokazao da ga zanima samo što duža pobeda, a plan igre je sprovodio vrlo tečno. 

U svakom setu rano je stvarao brejk prednosti (u drugom, pa dva puta u prvom Sousinom servis gemu), lagano to čuvao i uspevao da brzo prođe kroz ceo meč. 

Zanimljiv detalj viđen je u finišu prvog seta, kada je Murray četiri puta uzastopno pogađao nec, dva puta iz prvog, a dva puta iz drugog servisa (samo je drugi pokušaj završio van servis polja), da bi kada je ovaj konačno uspeo, Souza posllao lopticu u sajlu. 

Otpor Portugalca najduži je bio u trećem setu, kada je dozvolio jedan brejk i čak se raspravljao sa sudijama oko nekih odluka, ali sudbini nije mogao da izbegne. 

„Koliko god se spremao, na ovu vrućinu je teško navići se, kada sunce prolazi kroz oblake stvarno je zastrašujuće“, rekao je Mari, koji se za 37 stepeni na Oziju pripremao u Majamiju. 

Sledeći Murrayev protivnik je slabiji za deset mesta od Souse i godinu mlađi od njega, ali ima više iskustva – već je 2011. igrao treću rundu u Melburnu, a kao junior osvojio je US Open i igrao polufinala Melburna i Vimbldona. 

Ni Barankas, kao ni Sousa, nikad nije igrao takmičarski meč sa Murrayem, ali njih dvojica često treniraju zajedno, pa se dobro poznaju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.