Federer: Novak je favorit u Australiji

Drugi teniser na ATP listi i jedan od najboljih tenisera svih vremena, švicarac Roger Federer, smatra da je Novak Đoković favorit na ovogodišnjem izdanju Australian Opena. Trenutno prvi teniser svijeta ima šansu da postane prvi koji je osvojio tri uzastopna naslova na Australian Openu u posljednjih 45 godina.

"Novak je favorit za titulu u Melburnu, on je najbolji igrač na svijetu na tvrdim podlogama u prethodnih nekoliko godina. Andy Murray takođe igra sjajno i postajaće sve jači u narednih nekoliko godina. Nažalost, Rafe neće biti“.

 Ipak, Federer je četiri puta slavio u Australiji, posljednji put 2010. godine, i nije spreman da tek tako prepusti mjesto u vrhu.

 „Volim pritisak koji donosi igranja i sada, kada je došla nova generacija, moram još vrijednije da radim kako bih ostao u vrhu. Svi moraju vremenom da posustanu, ali ipak nemam još 89 godina“, kaže 31-godišnji Švicarac.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.