Verdasko, Štepanek, Baghdatis,Wawrinka u trećem kolu

Australian Open 2013 rezultati: U treće kolo odlazi Stanislas Wawrinka kojem je Tobias Kamke predao meč nakon što je Wawrinka poveo s 2-0 u setovima. Problemi s ramenom onemogućili su Kamkea u pružanju jačeg otpora, međutim i takav je uspio odvesti drugi set u tie-break. Imao je i prednost u drugom setu, vodio je 4:2 i imao tri break lopte za povećavanje vodstva, no Wawrinka se izvukao i odveo set u 13. igru. Kada je Švicarac uzeo i drugi set, Kamke se odlučio na predaju svjestan da će teško u takvom stanju do čudesnog preokreta.

Očekivanu pobjedu upisao je Kei Nishikori koji je igrao protiv argentinskog zemljaša Carlosa Berlocqa. Argentinac je u prva dva seta pružio dosta dobar otpor i namučio Nishikorija, međutim nije uspio uzeti niti set te se u trećem setu jednostavno raspao. Prvi set Nishikori je osvojio u tie-breaku, u drugom je Berlocq izgubio servis u samoj završnici seta i tu je priči bio kraj. Nakon 2-0 u setovima, Berlocq više nije pružao otpor.

"Osjećao sam se jako dobro na terenu, iako je bilo vjetrovito, stigao sam do pobjede u tri seta što je uvijek važno. Mislim da sam odigrao onoliko dobro koliko je bilo potrebe. Carlos je bio dobar, borio se, stajao je daleko od osnovne linije i vratio jako puno loptica. Nije baš bilo lako i zato sam sretan ovom pobjedom", komentirao je Nishikori.


Poljak Jerzy Janowicz trebao je pet setova za prolaz protiv Somdeva Devvarmana. Indijac je vodio 2-0 u setovima, međutim Janowicz je unatoč 12 dvostrukih servis pogrešaka i čak 88 neforsiranih pogrešaka uspio napraviti preokret i otići do očekivane pobjede. Brian Baker je uzeo prvi set protiv Sama Querreyja, međutim nesretni Amerikanac je zbog ozljede koljena morao predati unatoč dobroj situaciji u kojoj se nalazio. Baker je jedan od najnesretnijih igrača na Touru, predviđana mu je sjajna karijera, no zasad ju uništavaju teške ozljede.

"Brian je posljednja osoba koja zaslužuje da mu se nešto ovako dogodi. Već je imao pet-šest operacija i osjećam se užasno zbog njega. Sve radi dobro, sportski se ponaša, pokušava doći do vrha tenisa i onda mu se nešto ovako dogodi. Stvarno nema nimalo sreće", rekao je Sam Querrey nakon Bakerove predaje.

U treće kolo je nakon pet setova i gotovo četverosatne borbe otišao Jürgen Melzer pobjedom protiv Roberta Bautiste Aguta koji je imao 2-1 u setovima, no nije predstavljao pravu prijetnju u četvrtom i petom setu. Neočekivani poraz upisao je Mihail Južni kojeg je nadigrao sunarodnjak Evgeni Donskoj. Donskoj je odlično servirao, pogodio 20 aseva i slavio u pet setova protiv neraspoloženog sunarodnjaka koji nije bio u svom najboljem izdanju.

Marcos Baghdatis je malo sporije ušao u meč protiv Tatsume Ita, izgubio je prvi set, no nakon toga je potpuno dominirao, uzeo bez većih problema naredna tri i prošao u sljedeće kolo. Nakon tri i pol sata velikog francuskog dvoboja Julien Benneteau je uspio slomiti otpor Edouarda Roger-Vasselina. Teže od očekivanja Benneteau je stigao do pobjede zahvaljujući boljoj igri u tie-breakovima trećeg i četvrtog seta.

Neraspoloženi Feliciano Lopez je lakše od očekivanja upisao poraz protiv Radeka Štepaneka. Štepanek je slavio u tri seta bez ijedne prave prilike Lopeza da napravi nešto više u ovom meču. Vrlo uvjerljiv bio je Fernando Verdasco koji nije imao nikakvih problema protiv Xaviera Malissea. Belgijac je odigrao loš meč, puno je griješio i Verdasco je to lako kažnjavao.

Deseti nositelj Australian Opena Nicolas Almagro rutinski je odradio posao u drugom kolu. Protivnik mu je bio sunarodnjak Daniel Gimeno-Traver koji nije predstavljao visoku prepreku. Almagro je bio uvjerljiv, slavio je s glatkih 6:4, 6:1, 6:2 što je u konačnici bilo i očekivano. Gimeno-Traver nije obožavatelj brzih podloga i nije mogao pružiti jači otpor svestranijem sunarodnjaku. Jedino je na početku meča dok se Almagro još "zagrijavao" uspio iznenaditi protivnika, doći do breaka, ali nakon što je Almagro poravnao na 3:3, sve je otišlo u jednom smjeru.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.