Raonić - Kohlschreiber tenis uživo Australian Open

Australian Open 2013 live: Treće kolo Australian Opena donosi nam još jedan zanimljiv meč između Kanađanina M. Raonića i Nijemca P. Kohlschreibera. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje u jedan sat poslije ponići.
Za plasman u treće kolo Raonić je bio bolji od Rosola rezultatom 3:0, a sitim rezultatom u setovima Kohlschreiber je savladao Weintrauba.
M. Raonić je 15. igrač na ATP ljestvici i ima tri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri. Pred Australian Open nastupio je u Brisbaneu gdje je iznenađujuće poražen u drugom kolu od Dimitrova. Da je bio u dobroj formi prošle sezone Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0, a prošlogodišnji Australian Open završio je u trećem kolu porazom od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon toga igrao je treće kolo Indian Wellsa u kojem je izgubio od Federera sa 2:1, a odličan nastup zabilježio je u Barceloni gdje je zaustavljen u polufinalu od Ferrera 2:0. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1. Na Wimbledonu je poražen od Querreya nakon pet odigranih setova, dok je na Mastersima u Torontu i Cincinnatiu izgubio mečeve četvrtfinala od Isnera i Wawrinke. Solidan rezultat ostvario je na US Openu gdje je stigao do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od Murraya, a na turniru u Bangkoku igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Nieminen.
P. Kohlschreiber se trenutno nalazi na 19. mjestu ATP ljestvice. Ove sezone igrao je u finalu turnira u Aucklandu gdje je poražen od Ferrera, te u Dohi gdje je izgubio meč drugog kola od Monfilsa. Na prošlogodišnjem Australian Openu stigao je do četvrtog kola u kojem je izgubio od Del Potra sa 3:0, a solidne nastupe imao je u Montpellieru gdje je igrao meč polufinala protiv Berdycha i u Delray Beachu gdje je zaustavljen u četvrtfinalu od Sele.  Turnir u Indian Wellsu napustio je u drugom kolu nakon što je predao meč Andersonu, a na dva turnira u Miamiu i Monte Carlu izgubio je od Tsonge u trećem, odnosno drugom kolu. Pred Wimbledon nastupio je na turnirima u Halleu i Eastbourneu gdje je uspio izboriti nastupe u polufinalu, odnosno četvrtfinalu, a bolji od njega bili su Haas i Seppi. Dobru formu ove sezone potvrdio je plasmanom u četvrtfinale Wimbledona u kojem je dobro namučio Tsongu, ali je Francuz ipak slavio pobjedu rezultatom 3:1 u setovima, dok je na turniru u Hamburgu zaustavljen u četvrtfinalu od Almagra sa 2:0. Pred US Open nastupio je na Mastersima u Torontu i Cincinnatiu gdje je poražen u trećem kolu od Isnera, odnosno prvom kolu od B. Bakera.
Ovo je prvi međusobni duel ove dvojice tenisača. U prethodna dva kola Raonić je imao ukupno 48 as servisa i procent osvojenih poena na prvi servis od preko 82%, dok je Kohlschreiber ispalio ukupno 23 as servisa i imao procent od preko 90% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. Na osnovu toga očekujemo jedan neizvjestan meč u kojem će mnogo zavisiti od servisa obojice tenisača. Zbog toga očekujemo meč sa većim brojem gemova.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.